Ortak bulamadı, iflas erteletti

Ortak bulamadı, iflas erteletti

Şirketin kapısına kilit vurmamak için iflas erteletmek için mahkemenin yolunu tutan işadamı kim?

Ortak bulamadı, iflas erteletti
16px
24px
20.05.2010 12:15
ABONE OLgoogle

Kulis: Para Dergisi

DAF Kilit markasının üreticisi Doğan Kilit’in yabancı ortaklık görüşmeleri yaptığını daha önce dergimizde yazmıştık. Şirketin sahibi Nazmi Doğan, gizlilik anlaşması gereği görüştüğü firmanın ismini sır gibi saklamıştı. Şirketin tamamının satışının da gündeme getirildiği görüşmeler olumsuz sonuçlanınca DAF Kilit de zora düşmüş. Bunun üzerine de Nazmi Doğan ve ekibi, şirketin kapısına kilit vurmamak için iflasın ertelenmesi talebiyle mahkemenin yolunu tutmuş...

İstanbul 9. Asliye Ticaret Mahkemesi, Doğan Kilit’in talebini kabul ederek iflası 1 yıl süreyle erteledi. Şirkete kayyum atayan mahkeme, mevcut yönetimin görevde kalmasını istedi.

1958 yılında inşaat ve nalburiye sektöründe yapı ve tesisat malzemeleriyle ticaret hayatına atılan Nazım Doğan, DAF’ı 1999 yılında kurdu. 2001’de tam kapasiteyle faaliyete geçen şirket, 5 yılda 6 kat büyüdü. 290 çeşit kilit ve kilit sistemleri imal eden DAF, ürünlerine 7 yıl garanti vererek piyasadaki iddiasını ortaya koymuştu. İstanbul Esenyurt’taki 14 bin 500 metrekarelik tesislerde üretim yapan DAF’ta 450 kişi istihdam ediliyor. 2007’yi 40 milyon TL ciroyla kapatan şirket, üretiminin yüzde 35’ini 30 ülkeye ihraç ediyor. Sektör çevrelerinde, DAF’ın hızlı ve kontrolsüz büyüme nedeniyle zora girdiği belirtiliyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde