Ortağı Turgay Ciner! Sabah'tan Bloomberg'e boykot çağrısı

Ortağı Turgay Ciner! Sabah'tan Bloomberg'e boykot çağrısı

Sabah yazarı Dilek Güngör, Türkiye piyasasındaki aktörlerin Bloomberg üyeliklerini iptal edebileceği görüşünü dile getirdi.

Ortağı Turgay Ciner! Sabah'tan Bloomberg'e boykot çağrısı
16px
24px
15.08.2018 07:52
ABONE OLgoogle

Güngör, dünya finans çevrelerinin dikkatle izlediği Bloomberg'in Türkiye'ye karşı başlatılan ekonomik darbenin en önemli aktörlerinden birisi olduğunu iddia etti.

Bloomberg'i kastederek "Spekülasyonu kurutmak istiyorsak kaynağından başlamak gerekir" diyen Dilek Güngör, "Ajans işi gücü bırakmış, gece-gündüz yalan, spekülatif ve algıya yönelik haberlerle Türkiye'de vatandaşları, dünyada da yatırımcıları etkilemeye uğraşıyor" ifadesini kullandı.   Bloomberg: ABD'nin yeni hedefi, Erdoğan'ın 'çılgın projelerini' yapan firmalar olabilir

Güngör, sözlerine şöyle devam etti:

"Geçen hafta Türk bankacılık sektörüyle ilgili gerçek dışı haberini hatırlarsınız. Geçmişte de benzer dezenformasyonlarına şahit olduk. Hangi birini sayayım. Dün Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın iPhone çıkışını bile taraflı ve alaycı bir üslupla haberleştirince 'Yok artık' dedim. Düşünüyorum da boykot listesine Bloomberg alınabilir mi?   Erdoğan'ın Başdanışmanının hedefindeki kanal: Bloomberg

"Malum, Hazine Müsteşarlığı'ndan, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na, Sermaye Piyasası Kurulu'ndan Borsa İstanbul'a ve bankalara kadar piyasadaki tüm aktörler Bloomberg'in veri ekranını kullanıyor.   Bloomberg'den Erdoğan'ı kızdıracak ekonomi yorumu

Haberler onların terminallerinden geliyor. Öğrendiğime göre, önümüzdeki günlerde kurumlar Bloomberg üyeliklerini iptal edebilir. Emin olun, böyle bir durum olursa dezenformasyon sürecinin önü kesilir. Hülasa, spekülasyonu kurutmak istiyorsak kaynağından başlamak gerekir."

ORTAĞI TURGAY CİNER

Bloomberg’in Türkiye’deki ortağı ise Habertürk’ün sahibi Turgay Ciner…

Ciner Yayın Grubu, Ciner Yayın Holding olarak; Gazete Habertürk, Ciner Medya Yatırımları, Ciner Gazete Dergi (dergi yayıncılığı), Habertürk Gazetecilik ve Matbaacılık, C Yapım Filmcilik, GD Gazete Dergi (dergi yayıncılığı) gibi medya şirketlerine sahip olmasının yanında Habertürk TV ve Bloomberg HT ve bu kanalların radyosunu da elinde tutuyor. Son olarak Gazete Habertürk’ü kapatma kararı alındı ve yayın hayatı son buldu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde