Ortadoğu'da savaş çanları! ABD, 3 bin 500 asker sevk etti

Ortadoğu'da savaş çanları! ABD, 3 bin 500 asker sevk etti

ABD’nin, 82. Hava İndirme Tümeninden 3 bin 500 askeri daha Ortadoğu’ya sevk ettiği bildirildi.

Ortadoğu'da savaş çanları! ABD, 3 bin 500 asker sevk etti
16px
24px
03.01.2020 21:06
ABONE OLgoogle

Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin düzenlenen operasyonla Bağdat'ta öldürülmesinin ardından Tahran'dan intikam tehditleri yükselirken, ABD, Ortadoğu’ya 3 bin 500 asker daha gönderme kararı aldı. 

ABD'nin bu askerleri 82. Hava İndirme Tümeni'nden CENTCOM (ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı) sorumluluğunda olan bölgelere göndereceği öğrenildi. 

NBC'de yer alan habere göre, 3 bin 500 asker hali hazırda bölgede olan 650 diğer askere katılacak ve en az 60 gün orada kalacak. 

Askerlerin Irak ve Kuveyt’te bulunan Amerikan askeri bölgelerine konuşlandırılacağı belirtildi. Haberde, aynı tümenden 750 askerin de daha önceden Kuveyt’e gönderildiği ifade edildi.

TÜRKİYE’DEN SEYEHAT UYARISI

Orta Doğu’da yükselen tansiyon sonrasında Türkiye, vatandaşlarına zorunlu olmadığı sürece Irak’a seyahat etmemeleri konusunda uyarıda bulundu.

Dışişleri’nin açıklaması şöyle;

* Irak´ta 3 Ocak 2020 günü yaşanan gelişmeler sonucunda, ülkede halihazırda olumsuz seyreden güvenlik koşullarının daha da bozulabileceği ihtimali dikkate alınarak, vatandaşlarımızın zorunlu olmadığı takdirde, Irak’a bu aşamada seyahat etmekten kaçınmaları tavsiye olunmaktadır.

* Halihazırda Irak’ta bulunan vatandaşlarımızın ise, Bakanlığımızca yapılabilecek uyarıları yakından takip etmeleri, kalabalık yerlerde bulunmaktan kaçınmaları ve kişisel güvenlikleri konusunda müteyakkız olmaları yararlı olacaktır.

İranlı generalin Irak’ta öldürülmesi sonrası İran intikam alınacağını belirterek doğru zamanın beklendiğini açıklamıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde