Ortadoğu, Türkiye üzerinden dünyaya bağlanacak

Ortadoğu, Türkiye üzerinden dünyaya bağlanacak

Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş., iştiraki Superonline'ın içinde yer aldığı yedi operatörün oluşturduğu konsorsiyumun Bölgesel Kablo Şebekesi Projesi'ni hayata geçirecek sözleşmeyi imzaladığını bildirdi.

Ortadoğu, Türkiye üzerinden dünyaya bağlanacak
16px
24px
16.12.2010 11:02
ABONE OLgoogle

Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş., iştiraki Superonline'ın içinde yer aldığı yedi operatörün oluşturduğu konsorsiyumun Bölgesel Kablo Şebekesi Projesi'ni hayata geçirecek sözleşmeyi imzaladığını bildirdi. 

     Turkcell'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, şirketin yüzde 100 iştiraki olan Superonline ile Etisalat (BAE), Mobily (Suudi Arabistan), Ürdün Telekom, Mada-Zain Ortaklığı (Ürdün) ve Suriye Telekom İdaresi'nin (Suriye) de içinde yer aldığı yedi operatörün oluşturduğu konsorsiyumun, Bölgesel Kablo Şebekesi (RCN) Projesi'ni hayata geçirecek sözleşmeyi imzaladığını duyurdu.

     Proje ile Füceyre'den (Birleşik Arap Emirlikleri) başlayıp Riyad (Suudi Arabistan), Amman (Ürdün) ve Tartus'tan (Suriye) geçerek İstanbul'a ulaşacak fiber kablo hattının, Orta Doğu'da ilk defa Körfez Bölgesinin tamamını kapsaması ve 2011'in ikinci yarısı itibariyle faaliyete geçmesinin öngörüldüğü kaydedildi.
     Açıklamada, şöyle denildi:

     ''Yedekli yapısı ile toplam 7.750 km'yi bulan RCN projesinin, su altı fiber kablolarının en yoğun birleşme noktalarından biri olan Füceyre'yi Avrupa'ya bağlaması ve bölgenin en uzun karasal fiber altyapısı olması planlanmaktadır. 5 ülkeden geçerek 5 şehirde kesişecek olan RCN projesi, saniyede 12,8 Terabit veri taşıma kapasitesine sahip olup deniz altı sistemlerine göre daha tasarruflu ve iki farklı güzergahtan geçen yedekli yapısıyla bölgeye alternatif internet altyapısı sunmayı amaçlamaktadır. Halen Bulgaristan sınırında hazır durumda olan yaklaşık 15 bağlantı noktası üzerinden Avrupa'ya ulaşma fırsatı olan RCN Projesi ile fiber optik kabloların izleyeceği iki farklı rotada ilk aşamada saniyede toplam 2,4 Terabit kapasitenin aktif hale getirilmesi planlanmıştır.''

     Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, bu dev altyapı projesi ile Orta Doğu'yu Türkiye üzerinden dünyaya bağlayarak bölgeye önemli bir avantaj kazandırmayı ve İstanbul'u dünyanın yeni internet üssü yapmayı planladıklarını bildirdi.

     Ciliv, ''Füceyre ile İstanbul arasında mobil internetin daha yüksek hızla ve rahatlıkla akabilmesini sağlayacak bu otoyol sayesinde internetin daha geniş kitlelere ulaşmasını ve yeni fırsatların tabana yayılmasını amaçlıyoruz. Turkcell Grup olarak İstanbul'da, ülkemizde ve bölgemizde böylesine önemli bir projeyi hayata geçirmekten ve kullanıcılarına zengin bir deneyim yaşatacak olmaktan gurur duyuyoruz'' görüşünü bildirdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde