Orka Holding, 71 ülkeden 120 müşteriyi ağırladı

Orka Holding, 71 ülkeden 120 müşteriyi ağırladı

FETÖ’nün darbe girişiminin ardından yabancılara güven mesajı vermek isteyen Orka Holding, 71 ülkeden 120 müşteriyi ağırladı

Orka Holding, 71 ülkeden 120 müşteriyi ağırladı
16px
24px
25.07.2016 14:35
ABONE OLgoogle
FETÖ’nün darbe girişiminin ardından yabancılara güven mesajı vermek isteyen Orka Holding, 71 ülkeden 120 müşteriyi ağırladı

Perakende sektörünün önde gelen firmalarından Damat Tween'in sahibi Orka Holding, FETÖ'nün darbe girişiminden iki gün sonra İstanbul'da düzenlediği organizasyonla büyük bir başarıya imza attı. 71 ülkeden 120 müşteri ve potansiyel alıcıyı İstanbul'da bir araya getiren firma, 10 gün boyunca bu ziyaretçilere 2017 sezonunun koleksiyonunu satacak.

HERKESİ TEK TEK ARADI

Darbe girişiminden bir gün sonra İstanbul'a davet ettikleri müşterileri tek tek arayarak telekonferansla ikna ettiklerini söyleyen Orka Holding'in patronu Süleyman Orakçıoğlu, "3-5 kişi hariç eksiğimiz yok. Herkes geldi. Aralarında Sibirya'dan Kosta Rika'ya, Almanya'dan Fransa'ya, İsviçre'den Kenya'ya birçok ülkeden müşteri var. Etkinliğin çarşamba günü bitmesini planlıyoruz" dedi.

Pendik'teki bir otelde 2 bin 500 metrekarelik bir show alanı kurduklarını ve 2017'nin ilkbahar yaz sezonunu satışa sunduklarını belirten Orakçıoğlu, müşteriler arasında Almanya'dan gelen ünlü departman store sahiplerinin de bulunduğuna dikkat çekti. Orka Holding Genel Koordinatörü Osman Arar da, sipariş günüyle ilgili planladıkları hedefin yüzde 90'ını darbe girişimine rağmen yakaladıklarını söyledi. Arar, "Siparişler inanılmaz. Aslında çarşamba günü bitirmeyi planlıyorduk. Ancak yoğun talep üzerine biraz daha uzatabiliriz" diye konuştu.

'S&P'YE İNAT İHRACAT İÇİN YEMİN ETTİK'

Süleyman Orakçıoğlu, Türkiye'nin hain darbe girişimini atlattığını söyledi. S&P'nin Türkiye'nin aleyhine açıklamalar yaptığına dikkat çeken Orakçıoğlu, "Şirket çalışanlarımızla saatlerce toplantı yaptık. S&P'ye inat daha çok çalışıp ihracatımızı iki katına çıkarmak için yemin ettik" dedi. Pendik'te düzenledikleri sipariş günü için 6 aydır çalıştıklarını söyleyen Orakçıoğlu, "71 ülkeden gelen 120 müşteri ve yurtiçinden katılan 80 alıcıyla birlikte 200 kişilik bir grubu ağırlıyoruz. Yurtdışından Türkiye'ye güvenerek gelen bu insanlar bence FETÖ'ye de S&P'ye de en güzel cevaptır" dedi.
Özge Yavuz/sabah
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde