1.7 milyar dolarlık hayali ihracatla gündeme gelmişti: Şimdi de iflas erteleme istedi

1.7 milyar dolarlık hayali ihracatla gündeme gelmişti: Şimdi de iflas erteleme istedi

1.7 milyar dolarlık hayali ihracat yapıldığı iddiaları gündeme gelmişti. Şişli Belediyesi'nde yolsuzluk yaptığı iddialarıyla gündeme gelen eşi çok konuşulmuştu. Şimdi de iflas erteleme ile gündemde..

1.7 milyar dolarlık hayali ihracatla gündeme gelmişti: Şimdi de iflas erteleme istedi
16px
24px
29.12.2014 14:14
ABONE OLgoogle
Ahmet Haseki ve Orhan Aslıtürk'ün ortak olduğu Bordo Doküman ve Atık Geri Dönüşüm Ticaret ve Sanayi A.Ş'nin akibeti birkaç ay sonraya belli olacak.

Orhan Aslıtürk'ün adı ilk olarak, dönemin Şişli Belediye Başkanı Gülay Çokay ile 26 Eylül 1997'de evlenince duyuldu. Ardından hakkında, naylon fatura ile hayali ihracat yaptığı iddiaları ortaya atıldı.

O dönem 1.7 milyar dolarlık hayali ihracat yapıldığı iddiaları gündeme gelmişti. Şişli Belediyesi'nde yolsuzluk yaptığı iddialarıyla gündeme gelen eşi Gülay Çokay ile 1998'de özel uçağıyla yurtdışına kaçtı. 1998'de Türkiye'ye dönen Aslıtürk ise 6 Eylül 1998'de 'yasadışı yollardan yurtdışına para kaçıracağı' iddiasıyla gözaltına alındı. Sevk edildiği Beykoz Savcılığı'nca bırakıldı. Sonrasında tekrar yurtdışına çıktı. İngiltere'de bir süre hapis yattıktan sonra 2011 yılında Türkiye'ye döndü.

Bugün Aslıtürk adına İstanbul Ticaret Odası kayıtlarında sekiz firma görünüyor. Bunların yedisi iptal olmuş. Resmi kayıtlarda aktif tek şirketi var. Ahmet Haseki ile ortak olduğu şirketin adı Bordo Doküman ve Atık Geri Dönüşüm Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi. 1988'den bu yana faaliyette olan Bordo Geri Dönüşüm, hurda plastikten ikincil plastik hammadde üretimi yapıyor.

İFLASIN ERTLENEMESİ TALEBİ

Tekirdağ Hayrabolu'daki fabrikada hurda plastik ve pet atıklarından yurtiçi ve dışına satışı yapılan PET, PP ve PE granül ile çapak üretiyor. 32 bin metrekare kapalı alana sahip olan bu şirkette 17 Eylül 2014 tarihinde sebebi belirsiz bir yangın çıkmıştı.

Bu yangın sonrasında şirketin mali yapısı bozulmuş, şirket ortakları Orhan Aslıtürk ve Ahmet Haseki 14 Aralık 2014 tarihinde İstanbul Anadolu 2. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne müracaat ederek iflasın ertelenmesi talebinde bulunmuş.

Mahkeme heyeti de şirkete kayyum atayarak tedbir kararı almış. Şirket yönetimi, 16 milyon TL olan sermayeyi 18 milyon 750 bin TL'ye çıkararak mahkemeye kurtulmak için çaba gösterdikleri mesajını vermiş. Mahkeme süreci devam ediyor. Sürecinin iflasla mı yoksa iflas erteleme ile mi sonuçlanacağı birkaç aya kadar netleşecek.
Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde