Orakçıoğlu, gayrimenkule giriyor

Orakçıoğlu, gayrimenkule giriyor

Damat, Tween, D’S ve ADV markalarının sahibi Süleyman Orakçıoğlu, çok yönlü bir işadamı.

Orakçıoğlu, gayrimenkule giriyor
16px
24px
27.04.2012 14:49
ABONE OLgoogle

Damat, Tween, D’S ve ADV markalarının sahibi Süleyman Orakçıoğlu, çok yönlü bir işadamı. Kendi işindeki yenilik arayışlarının yanı sıra dönem dönem farklı sektörler için de nabız yokluyor. Organik tarım da bunlardan biri. Henüz net bir adım atmasa da memleketi Elazığ’da yeni projeler geliştirmek üzere araştırma yapıyor...

Ancak bizim konumuz başka. Öğrendiğimize göre Süleyman Orakçıoğlu, gayrimenkul sektörü için yeni bir şirket kurdu. 50 bin TL sermayeli Orpa Gayrimenkul Yatırımları ve Ticaret A.Ş’de Süleyman Orakçıoğlu’nun yanı sıra Halidun Orakçıoğlu (ağabeyi), Aysel Orakçıoğlu (annesi), Hüseyin Hüsnü Orakçıoğlu (abisi) ve Osman Arar ortak.

Süleyman Orakçıoğlu, gayrimenkul şirketiyle ilgili “Ailemize ait gayrimenkulleri bir araya toplayalım istedik. Fabrika ve şirkete ait gayrimenkuller bu şirketin portföyünde olacak. İstanbul’da geçmişte aldığımız arsalarımız da var. Şu anda bu gayrimenkuller için bir projemiz yok. Ama önümüzdeki dönemler için proje geliştireceğiz” değerlendirmesini yapıyor.

Orka Group’un İstanbul Okmeydanı’nda iki binası var. Orakçıoğlu “şimdilik bir proje yok” dese de şirket merkezinin başka bir yere taşınacağı, bu gayrimenkullerin bir şekilde değerlendirileceği konuşuluyor.
Bu arada, merak edenler için yurtiçi ve yurtdışında 200 satış noktasına ulaşan Orka Group’un 2011 cirosunun 190 milyon TL’yi bulduğunu belirtelim. Grubun 2010 yılı cirosu 150 milyon TL’ydi.

Para dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde