Opet, fahiş fiyattan akaryakıt satan bayisini kovdu

Opet, fahiş fiyattan akaryakıt satan bayisini kovdu

Opet, darbe girişimini fırsat bilerek fahiş fiyattan akaryakıt satışı yapan akaryakıt bayisinin sözleşmesini feshetti..

Opet, fahiş fiyattan akaryakıt satan bayisini kovdu
16px
24px
28.07.2016 15:11
ABONE OLgoogle
Darbe girişiminin yaşandığı gece bazı akaryakıt şirketleri, bu durumu fırsat bilerek pompa fiyatlarını neredeyse 2 katına çıkarmıştı.

Darbe gecesi fırsatçılık yapan bayilerden birisi de Giresun'daki Doğramacılar istasyonu motorinin litresini 3.89 liradan, 5.50 liraya çıkarmıştı. Konuyla ilgili sosyal medyadan yoğun tepkiler gelmişti. Opet yetkilileri tepkiler üzerine olayın Opet'e mal edilmemesi ve Giresun'daki Doğramacılar Akaryakıt'ın yaptığı işlem sonrası gerekli tedbirlerin alındığını söylemişti. Opet yetkilileri yaşanan olayla ilgili şu açıklamayı yapmıştı: "Cuma akşamı bayi kendi kendine fiyatları bir anda yükseltmiş. Kendisi ile konuştuğumuzda deposunda bulunan yakıtın yetmeyeceğini düşündüğünü ve daha fazla satış yapmak için bu yola başvurduğunu açıkladı. Önce sözlü, ardından noter tasdikli ihtarname çekildi. Bu durum EPDK'ya iletildi. EPDK da gerekli yaptırımları uygulayacağını açıkladı. Bu iş bayi kapatmaya kadar gidebilir." denilmişti. 

Opet yeni açıklamasında Doğramacılar ile sözleşmesini feshettiğini açıkladı. İşte o kamuoyu açıklaması....

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde