Opet'e şok: Petrol Ofisi'ne sürpriz talip

Opet'e şok: Petrol Ofisi'ne sürpriz talip

OMV'nin CEO'su Rainer Seele "Petrol Ofisi İle ilgilenen taraflar var" dedi.

Opet'e şok: Petrol Ofisi'ne sürpriz talip
16px
24px
23.06.2016 12:47
ABONE OLgoogle
Avusturyalı enerji şirketi OMV’nin  CEO’su Rainer Seele, satış sürecindeki Petrol Ofisi ile ilgilenenlerin bulunduğunu ancak bunlardan herhangi birinin makul bir fiyat verip veremeyeceğinin belli olmadığını söyledi.

Seele açıklamayı Avusturya’da Cuma günü yayımlanacak Trend Magazine dergisine yaptı.  Opet Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk de Mayıs sonunda, OMV’nin satışa çıkardığı Petrol Ofisi’ne talip olduklarını belirterek, satışa Koç Grubu ile birlikte girebileceklerini söylemişti.

İran’ın OMV’ye tutarı belli olmayan ancak önemli bir miktarda borcu olduğunu da belirten Seele, bu nedenle İran ile diğer konularda müzakere sürecinin yavaşladığını belirterek şunları söyledi:

“İran’da enteresan görüşmeler yürütüyoruz. Ancak önce finansal şartların gelişmesi gerekiyor. Bu çok hızlı olmayacak, sebeplerden biri de İran’dan olan alacaklarımız.” Seele, İran’ın OMV’ye borcunun ne tutarda olduğu konusunda bilgi vermedi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde