Önce yemin sonra 250 bin lira maaş

Önce yemin sonra 250 bin lira maaş

Ergenekon davasında tahliye edilen Mehmet Haberal, hapiste geçirdiği süre içinde biriken milletvekili maaşını, yemin ettikten sonra toplu olarak alaca

Önce yemin sonra 250 bin lira maaş
16px
24px
09.08.2013 08:57
ABONE OLgoogle

Ergenekon davasında tahliye edilen Mehmet Haberal, hapiste geçirdiği süre içinde biriken milletvekili maaşını, yemin ettikten sonra toplu olarak alacak. Haberal’a 250 bin lira ödenecek

Ergenekon mahkemesinin verdiği kararla serbest kalan CHP Milletvekili Mehmet Haberal, hem özgürlüğüne hem de özlük haklarına kavuştu. Emanet hesapta tutulan birikmiş maaşı, milletvekili yemini etmesinin ardından Mehmet Haberal’a ödenecek. Ayrıca Haberal, emekliliğini hak ettiği için milletvekili emekli maaşı da alabilecek.

TBMM Başkanlığı, 11 Haziran 2011 tarihinden bu yana Haberal’ın hak ettiği maaşları emanet hesapta tutuyor. Söz konusu hesapta bugüne kadar yaklaşık 250 bin lira maaş biriktiği tahmin ediliyor.

Yeminin ardından ise, Haberal maaşını düzenli olarak alabilecek.

Balbay’ın maaşı emanette...

Öte yandan 2011 yılında yapılan milletvekili seçimlerinin ardından, tutuklu vekillerin maaşlarının nasıl ödeneceği tartışma konusu olmuştu.

TBMM Başkanlığı ise, tutuklu vekiller yemin etmedikleri için özlük haklarını da hak etmeyecekleri yönünde karar verdi. Bu karar doğrultusunda, tutuklu vekillerin maaşları ayrı bir hesapta toplandı.

Bugüne kadar düzenli olarak da tutuklu vekillerin maaşları emanet hesaba aktarıldı. Haberal’ın yemin etmesi ile birlikte, özlük hakları üzerinde bulunan blokelerin de kalkmasını sağlayacak.

Diğer tutuklu vekiller yemin etmediği için maaşları emanet hesabında tutulmaya devam edilecek.
 
KILIÇDAROĞLU: KARARLAR MEŞRU DEĞİL

Mehmet Haberal’la önceki gün CHP Genel Merkezi’nde kucaklaşan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Ergenekon kararlarının toplum vicdanında meşruiyet kazanamayacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, katıldığı iftar yemeğinde konu hakkında şunları ifade etti: “Bu davanın görüldüğü mahkeme özel yetkili mahkemedir. Özel yetkili mahkemeler olağanüstü dönemlerin mahkemeleridir. Sıkıyönetim mahkemeleridir. Olağanüstü dönemlerin mahkemeleri, siyasi otoritenin emrinde olan mahkemelerdir. Olağanüstü dönemin mahkemelerinin verdikleri kararlar toplumun vicdanında meşruiyet kazanmaz.”

Taraf

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde