Önce dünür şimdi de havalimanında iş ortağı oldular

Önce dünür şimdi de havalimanında iş ortağı oldular

Rekabet Kurulu’ndan dikkat çeken bir karar çıktı. Alınan karar ile havalimanlarına akaryakıt hizmetlerini geçtiğimiz yıl dünür olan ünlü iş adamları verecek.

Önce dünür şimdi de havalimanında iş ortağı oldular
16px
24px
26.12.2019 12:06
ABONE OLgoogle

Rekabet Kurulu, havalimanlarındaki akaryakıt hizmetlerinin iktidara yakın şirketlere verilmesini onayladı.

Alınan karar ile İGA Havalimanı Akaryakıt Hizmetleri AŞ hisselerinin sermaye artırımı suretiyle Türk Hava Yolları AO, Total Oil Türkiye AŞ ve Zirve Holding AŞ tarafından devralınmasına izin verildi.

Rekabet Kurulu’nun verdiği karar ile havalimanlarında uçakların akaryakıtlarını iktidara yakın Demirören Holding’e bağlı Total Oil Türkiye ve Zirve Holding ile birlikte Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığı verecek.

Söz konusu şirketler hisse devri için Rekabet Kurulu’na geçtiğimiz eylül ayında yapmıştı.

GEÇEN YIL DÜNÜR OLMUŞLARDI

Total Oil Türkiye'nin patronu Yıldırım Demirören'in kızı Yelda Demirören ile Zirve Holding'in patronu Cemal Kalyoncu'nun yeğeni Haluk Kalyoncu geçen yıl evlenmişti.

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyurulara göre, Beşiktepe Enerji Üretim ve Ticaret AŞ'nin ortak kontrolünün Kangal Elektrik Enerji Üretim ve Ticaret AŞ ile İş Portföy Yönetimi AŞ Altyapı Girişim Sermayesi Yatırım Fonu tarafından devralınması işlemine de izin verildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde