Ömer Üründül hangi şirketin gizli patronu?

Ömer Üründül hangi şirketin gizli patronu?

Spor yorumcusu Ömer Üründül, handi dev şirketin en büyük hissedarı...

Ömer Üründül hangi şirketin gizli patronu?
16px
24px
09.01.2013 14:42
ABONE OLgoogle

Türk inşaat sektörüne yön veren markalardan biri olan Türk Ytong’un en büyük hissedarı Üründül Ailesiymiş. Türk Ytong’un Four Seasons'ta düzenlenen basın toplantısında ünlü spor yorumcusu Ömer Üründül'ü görünce oldukça şaşırdık.

Patronlardunyasi.com'u edindiği bilgilere göre Ömer Üründül'ün babası Sedat Üründül'ün Türk Ytong’da yüzde 30'la en büyük hissedarı konumunda. Sedat Üründül yaşlılığı nedeniyle toplantıya gelemeyince Ömer Üründül toplantıya katılmış. Türk Ytong’da kurucu Bülent Demiren'in yüzde 25, Almanlarında yüzde 25 payı bulunuyor. Ömer Üründül basın toplantısında pek ön plana çıkmasada yüzde 30 hisseyle en büyük patron olarak dikkat çekiyor.

ÜRÜNDÜL AİLESİ BİRÇOK ALANDA FAALİYET GÖSTERİYOR
 

Ömer Üründül geçen yıl babası Sedat Üründül’ün yanı sıra çocukları Aslı ve Mert Üründül’ün ortaklığında Üründül Enerji Turizm İnşaat Yatırımları adında bir şirket kurdu.

Şirketin kurulmasından itibaren geçen zaman içerisinde hangi alana yatırım yapacağını belirleyen Üründül’ün ilk yatırımı enerji sektörüne oldu. Ömer Üründül’ün mensubu olduğu Üründül ailesi, Burger King’in Türkiye temsilciliğini yapan TAB Gıda’nın da ortakları arasında yer alıyor. Ailenin içinde bulunduğu iştirakler arasında Ata İnşaat da var. Ata İnşaat Güney Anadolu Projesi (GAP) kapsamında Şanlıurfa’da yapılan Atatürk Barajı başta olmak üzere yurtiçi ve yurtdışında milyar dolarlık inşaat işlerinin müteahhitliğini üstlenmesiyle tanınıyor.

Cihan Orhan

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde