Ömer Köse serbest, Yurt Atayün tutuklandı: İşte tutuklanan isimler...

Ömer Köse serbest, Yurt Atayün tutuklandı: İşte tutuklanan isimler...

22 Temmuz operasyonunda 38 polis için tahliye kararı verildi..

Ömer Köse serbest, Yurt Atayün tutuklandı: İşte tutuklanan isimler...
16px
24px
29.07.2014 21:12
ABONE OLgoogle
22 Temmuz operasyonunda gözaltına alınan 49 polisten 30'u tüm suçlardan tahliye edildi. 8'ine denetimli serbestlik verilirken, aralarında Yurt Atayün'ün de bulunduğu 11 kişi tutuklandı.

Kararını açıklayan mahkeme, “Devletin gizli bilgi ve belgelerini paylaşmak” suçundan eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün ile Erhan Körtek, Ensar Doğan, Aytekin Koçak, Ali Fuat Altıntaş, Abdulkadir Ağır,  Yunus Emre Uzunoğlu, Şahin Akdeniz, Serdar Bayraktutan, Muhammed Kaya, Mehmet Örs’ün tutuklanmasına karar verdi. İfadesi alınamayan şüpheli 17 polisin de aralarında bulunduğu 38 kişi ise serbest bırakıldı. Bu kişilerden 8’i için yurtdışına çıkış yasağı konuldu.

22 temmuz soruşturmasında 11 şüphelinin, "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini casusluk amacıyla temin etmek" ve "Resmi belgede sahtecilik" gerekçesiyle tutuklandığı öğrenildi.

Adliye önünden alkış sesleri yükseliyor.

22 Temmuz'da düzenlenen operasyonla gözaltına alınarak adliye nezarethanesinde bekletilen 49 şüpheli hakkında verilen kararın açıklanması bekleniyor.

Mahkeme sorgular tamamlanmadan dosyaya dayanarak, saat 21.00'da kararı duyuracağını açıklamıştı. Ancak geç saatlere kadar karar açıklanmadı. Gözaltındaki polisler saat 23.00'ü geçtikten sonra salona ikişer ikişer getirilirken, avukatlar da saat 00.00'da salona alınmaya başlandı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde