Ömer Faruk Ilıcan’ı öldürdüğü düşünülen Tarkan Kadooğlu böyle kaçmış

Ömer Faruk Ilıcan’ı öldürdüğü düşünülen Tarkan Kadooğlu böyle kaçmış

Ankara’da öldürülen işadamı Kalegaz A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Ilıcan’ın cinayetinin planlayıcısı ve azmettiricisi olarak aranan Kadooğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu’nun kaçış görüntüleri ortaya çıktı.

Ömer Faruk Ilıcan’ı öldürdüğü düşünülen Tarkan Kadooğlu böyle kaçmış
16px
24px
04.05.2018 04:11
ABONE OLgoogle

Ankara Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ekipleri, Ankara'da öldürülen iş adamı Kalegaz A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Ilıcan'ın cinayetinin planlayıcısı ve azmettiricisi olarak aranan Kadooğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu'nun, kaçış görüntülerine ulaştı.

Polis ekipleri Kadooğlu'nun İstanbul'daki evine sabah 06.00'da baskın yaptığında Kadooğlu'nun izini kaybettirdiği ortaya çıktı. Kadooğlu'nun saat 21.00 sıralarında giriş yaptığı evinden saat 23.49'da elinde çantayla çıkış yaptığı anlara kameralara yansıdı. 

Polis İstanbul’da 20 farklı adrese daha baskın yaptı ancak Kadooğlu’nun izine ulaşamadı.

Kadooğlu’nun o gece Ege Bölgesine geçtiği, oradan yasadışı yollarla Yunan adalarına kaçtığı ihtimali üzerinde duruluyor.

Canımı mı alacaksın! Kadooğlu Holding patronu Tarkan Kadooğlu aranıyor

NE OLMUŞTU ?

Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden işadamı Ömer Faruk Ilıcan'ın cinayetine ilişkin sürdürülen soruşturma kapsamında aralarında TÜRKONFED Başkanı, iş adamı Tarkan Kadooğlu’nun babası ve kardeşinin de bulunduğu 7 kişi şüpheli sıfatıyla gözaltına alınmıştı. İsmi gözaltı listesinde olan Tarkan Kadooğl ise firar etmişti. 

Kalegaz A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Ilıcan, 21 Mart tarihinde Çankaya’da evinden çıktıktan sonra uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti. Kadooğlu’nun babası Cemal, amca çocukları Abdülbaki ve Şanser ile eniştesi Nihat E.’nin aralarında bulunduğu 7 kişinin gözaltına alındığı cinayette Ankara Emniyet Cinayet Büro ekipleri, bölgedeki kameraları toplayarak incelemeye alırken, 2 kişinin Ilıcan’a yaklaşarak ateş ettiği, ardından da plakası çıkarılan bir araçla olay yerinden kaçtıkları belirlendi.

100 KİŞİNİN İFADESİ ALINDI

Dedektifler, şüphelilerin kaçtıkları güzergâhta, cinayetin işlendiği bölgedeki tüm güvenlik ve MOBESE kamera görüntülerini alarak incelemeye başladı. Yaklaşık bin 200 saatlik görüntü incelemesinin ardından işadamını öldüren 2 kişinin kimliğine ulaşıldı. Cinayet ile ilgili 100 kişinin ifadesi alındı.

Cinayet şüphelisi T.B. ile Ş.A.’nın Gaziantep’te saklandıkları bilgisi üzerine ise buradaki adreslere baskın yapıldı. İşadamını öldüren T.B. Gaziantep’te yakalanırken, Ş.A.’nın ise cinayetten 2 gün sonra Habur Sınır Kapısı’ndan Irak’a kaçtığı belirlendi. Ş.A.’nın Kadooğlu Holding’in muhasebe bölümünde çalıştığı bilgisi üzerine ise soruşturma bu yönde derinleştirildi.

Şüpheliler T.B. ile Ş.A.’nın, Gaziantep’ten Ankara’ya geldikleri, işadamının evinin önünde keşif yaptıkları, cinayet günü ise evin yakınındaki parkta saklandıkları belirlendi. İşadamının evinden çıkmasının ardından ise silahlı saldırıyı yapan şüphelilerin, arabayla kaçarak kenti terk ettikleri, cep telefonlarının sim kartlarını kırıp çöpe attıkları da ortaya çıktı.

‘5 MİLYON BORCU VARDI’

Soruşturma dosyasına giren bilgilere göre öldürülen işadamı Ilıcan’ın, Kadooğlu Holding’e 5 milyon lira borcu bulunduğu, ödemede sorun yaşadığı belirlendi. Ilıcan’ın cinayetten bir hafta önce Gaziantep’e giderek Tarkan Kadooğlu ile görüştüğü, borç senetlerini yırtıp “Şu an ödeyemiyorum, ne yapacaksınız canımı mı alacaksınız” diyerek hakaretlerde bulunduğu ileri sürüldü. Yaşanan bu olayın ardından cinayetten bir gün önce 20 Mart’ta Tarkan Kadooğlu ile gözaltındaki 2 amcasının oğlunun İstanbul ve Gaziantep’ten Ankara’ya gelerek enişteleri Nihat E.’nin evinde toplantı yaptıkları bilgilerine de ulaşıldı. Cinayet soruşturmasında 4 tabanca da ele geçirildi. Tabancaların biri tetikçi olan T.B.’nin evinden çıktı. Ele geçirilen 4 tabanca, hangisinin cinayette kullanıldığının belirlenmesi için balistik incelemeye gönderildi.

20 ŞÜPHELİ DAHA VAR

Elde edilen deliller ışığında hem şüpheli hem de cinayeti planlayıcısı ve azmettirici iddiasıyla Kadooğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu’nun yakalanması için çalışma başlatıldı. Ankara, İstanbul, Gaziantep, Mersin ve Şırnak’ta operasyon düzenlendi. Kadooğlu’nun yakalanması için çalışmalar devam ederken hakkında yurtdışı yasağı getirildi. Soruşturma ile ilgili 20 kişinin daha şüpheli olarak arandığı, sorgulamaların ardından soruşturmanın genişletileceği de öğrenildi.

SÜRECİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Konu ile ilgili TÜRKONFED Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada ise şöyle denildi: "Hukukun evrensel ilkesi olan masumiyet karinesi anlayışıyla TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu ile ilgili adli süreci yakından takip ediyor, sözkonusu sürecin hukuk ilkelerine uygun bir şekilde tamamlanacağına inanıyoruz.

Şeffaflık ve hukuka uygunluktan asla taviz vermeyen bir kurum olarak, TÜRKONFED’in karar organlarının, konuyu tüm ayrıntılarıyla ivedilikle ele aldığını ve gelişmeleri titizlikle izlediğini kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde