Ömer Cihad Vardan neden aday olmadı?

Ömer Cihad Vardan neden aday olmadı?

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Başkanı Ömer Cihad Vardan, yoğun işleri nedeniyle yönetim kurulu başkanlığına aday olmadı

Ömer Cihad Vardan neden aday olmadı?
16px
24px
07.07.2015 10:56
ABONE OLgoogle
İktisadi Kalkınma Vakfı’nın (İKV) 53’üncü Olağan Genel Kurulu’nda Ömer Cihad Vardan, yoğun işleri nedeniyle başkanlığı seçimi kazanan Ayhan Zeytinoğlu’na devretti.

Yeni yönetim kurulunda ise Prof. Dr. Haluk Kabaalioğlu, Işınsu Kestelli, Atilla Menevşe, Ahmet Sayar, Yavuz Canevi, Zeynel Abidin Erdem, İlhan Koyunseven, Zeynep Bodur Okyay, Sedat Zincirkıran, Ali Sami Aydın, Sami Yılmaz, İlhan Soylu, Şükrü Alkan, Cenk Yöney, Simone Kaslowski ve İsmail Gülle yer aldı.

Vardan, “Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) başkanlığına başladıktan sonra, İKV’nin faaliyetleri için gereken zamanı ayırmam zorlaştı. O nedenle bu yükü daha iyi taşıyacak, bu işe daha çok zaman ayırabilecek bir arkadaşımıza görevi devretmem gerektiğini düşündüm” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halim Mete de İKV’nin Türkiye-AB ilişkilerinin canlı tanığı olduğunu belirtti.

Vardan’a yaptığı çalışmalar için teşekkür eden Mete, iş dünyası olarak kendilerinin AB’ye bakışının “kazan-kazan” esasına dayandığını, Türkiye’nin AB üyeliğinin gerçekleşmesiyle demokrasinin ve toplumun tüm kesimlerinin kazanacağını söyledi.

Süreç canlandırılmalı

En az Türkiye kadar Avrupa’nın da bu üyelikten kazançlı çıkacağına işaret eden Mete, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Türkiye’nin üyeliği ile AB daha güçlü ve dinamik hale gelecek. Bu sayede bölgesel ve küresel istikrar kazanacak, dünya barışı kazanacak. İşte İktisadi Kalkınma Vakfı, iş dünyamızın, bu vizyona daha 50 yıl önce sahip olduğunun en somut göstergesidir. İKV iş dünyasının AB ile bütünleşme çabalarına verdiği desteğin simgesidir. Ancak daha alacağımız yol var.  Atılması gereken daha fazla adım, yapılması gereken daha çok reform mevcut. Başta enerji olmak üzere, ekonomik ve parasal politikalar, yargı ve temel haklar ile adalet, özgürlük ve güvenlik fasıllarında müzakerelerin bir an önce açılmasını istiyoruz.”

Mete, vize serbestliği, Gümrük Birliği modernizasyonu, AB ile ABD arasında yürütülen Trans Atlantik Ticaret ve Yatırım Müzakereleri’nde Türkiye’nin dışarda kalmaması gibi konuların çözümlenmesi gerektiğine vurgu yaparak, “Bu çerçevede, yeni meclisimiz de AB üyelik sürecini canlandırmaya odaklanmalıdır. İhtiyaç duyulan reformlar, tüm partilerinin katılımı ve uzlaşmasıyla süratle tamamlanmalıdır” çağrısında bulundu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde