Ömer Çelik'ten McKinsey açıklaması: Herhangi bir sözleşme yok, ödeme de yapılmıyordu

Ömer Çelik'ten McKinsey açıklaması: Herhangi bir sözleşme yok, ödeme de yapılmıyordu

CHP'nin McKinsey'le yapılan sözleşmenin tek taraflı iptali sonucunda çıkacak tazminatın kim tarafından ödeneceğini sorsusuyla ilgili AK Parti Sözcüsü açıklama yaptı.

Ömer Çelik'ten McKinsey açıklaması: Herhangi bir sözleşme yok, ödeme de yapılmıyordu
16px
24px
06.10.2018 22:14
ABONE OLgoogle

AK Parti'nin Kızılcahamam kampının ikinci gününde soruları yanıtlayan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Sayın Cumhurbaşkanımız danışmanlığın yerli kuruluşlardan alınmasını tebliğ etti'' diyerek ekledi: ''McKinsey'le herhangi bir sözleşme yok, ödeme de yapılmıyordu."

'KENDİ FİRMALARIMIZLA BUNUN YAPILMASI'

* Çelik, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın McKinsey açıklamalarını şöyle değerlendirdi: CHP: McKinsey'in sözleşme fesih bedelini Albayrak ödesin

"Kendisinin genel hassasiyeti, Türkiye'de yapılabiliyorsa, özellikle proje, siyaset, metot geliştirme konusunda kendi firmalarımızla bunun yapılmasının daha doğru olacağı yönündedir. Dolayısıyla açık ve nettir. Spekülasyona açık bir nokta değil o danışmanlığın sona erdirilmesi, bundan sonra da kurumların bu hassasiyeti gözeterek ilerlemesi konusunda talimatları olmuştur."

'CHP ÜRKÜTÜCÜ'

* Çelik, "Hediye edilmeyecek tek şey 'milli irade'dir. Sayın Kılıçdaroğlu tuttu, 'milli irade'yi hediye etti, ittifak çerçevesinde bir partiye milletvekillerini gönderdi. Daha sonra hediyesini geri aldı" diye konuştu.

* Çelik, Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'ın BM'deki konuşmasına ilişkin iddialarına şu yanıtı verdi:

"Bu kadar temel konuda bile bu derece maddi hata yapmaları, diğer konularda nasıl çalışıyorlar diye bizim açımızdan ürkütücü bir tablo çiziyor. Demokrasi anlayışları konusunda, muhalefet anlayışları konusundaki genel çarpıklığın bir tezahürüdür."

* Çelik, MHP'nin af tasarısı ve yerel seçimlerde ittifak beklentisiyle ilgili Erdoğan-Bahçeli görüşmesine ilişkin "Bu kamptan sonra bir Macaristan seyahati olacak. Ondan sonra da bir araya gelmeleri mümkündür" dedi.

* Çelik, AB-Türkiye ilişkilerini değerlendirirken şöyle konuştu:

"Fasıl açmama özgüvensizlik işareti. İlkeli müzakere yürütülürse Türkiye, 6 ayda bütün fasılları açma ve kapama kapasitesine sahiptir."

'TÜRKİYE'NİN GAZETECİ HASSASİYETİ'

* Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğuna girdikten sonra kaybolan Suudi gazeteci Cemil Kaşıkçı ile ilgili sorular üzerine Çelik, ''Bir gazetecinin bu şekilde kaybolması Türkiye Cumhuriyeti gibi emin bir devletin hassasiyetle üzerinde duracağı bir şeydir'' diyerek ekledi:

"Kayıp gazetecinin durumunun, akıbetinin ne olduğu, onun sorumlusunun kim olduğu ortaya çıkarılacaktır."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde