Ömer Bey, Koç'u satıyor

Ömer Bey, Koç'u satıyor

Geçen hafta MKK'ya başvurup, sahibi olduğu 24.4 milyon adet Koç Holding hissesini 99 yıl içinde satacağını bildiren Ömer Koç hızlı çıktı

Ömer Bey, Koç'u satıyor
16px
24px
07.11.2009 09:28
ABONE OLgoogle

Ellerinde bulunan Koç Holding ve Arçelik hisselerinin bir bölümünü, 99 yıl içinde bir gün satacaklarını borsaya bildiren Rahmi Koç'un iki oğlu Ömer ve Ali Koç, yarışa hızlı girdi.

Satış bildiriminin üzerinden bir hafta geçen sonra Ömer Koç holding hisselerinin yüzde 1'ine denk gelen 24.4milyon hisseyi, hisse başına 3.8 liradan, 92.8 milyon liraya (66milyon dolar) sattığını açıkladı. Koç Holding Koç Holdig Başkan Vekili Mehmet Ömer Koç'un holdingdeki payı yüzde 2.8'den 1.8'e geriledi.

Citibank aracılığıyla blok olarak yapılan satıştan elde edilen paranın nerede
kullanılacağına yönelik bir açıklama yapılmadı. Ömer Koç, SPK kaydında olan
ancak borsada işlem görmeyen söz konusu hisseleri, Borsada satışa konu
edilebilmesi amacıyla 30 Ekim'de Merkezi Kayıt Kuruluşu'na (MKK)
başvurarak ve 99 yıl içinde satacağını açıklamıştı.

1996 ile 2004 yılları arasında sırasıyla Koç Holding Enerji Grubu Başkan Yardımcılığı ve Başkanlığı yapan Ömer Koç, o tarihten sonra mesaisini daha çok koleksiyonculuk, sanat işlerine ayırmaya başladı.

ARÇELİK'İN YÜZDE 1'İNİ SATACAK

Ömer Koç'un, yaptığı satış sonrası gözler kardeşi Koç Holding Bilgi Grubu Başkanı Ali Koç'a çevrildi. Ömer Koç'un satışı bu kadar hızlı yapması Ali Koç'un da çok beklemeden Arçelik hisselerini satacağı yorumlarına neden oldu. Ali Koç 3 Kasım'da borsada işlemgörmeyen 6.2milyon hisse senedini satmak amacıylaMKK'ya başvurmuştu.

MKK tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada söz konusu yatırımcının satış süresi olarak 99 yıl belirlediği bilgisi yer almıştı. Ali Koç'un satış için başvurduğu hisselerin piyasa değeri 27 milyon lira civarında bulunuyor. Yıldırım Ali Koç'un ise 6.2milyon adet hisse senedini satması durumunda Arçelik'te şahsına ait hiçbir payı kalmayacak. Ali Koç'un satış için başvurduğu hisseler Arçelik'in sermayesinin yaklaşık yüzde 1'ini oluşturuyor.

HaberTürk

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde