Ölüler Ülkesi

Ölüler Ülkesi

Romero'nun "Ölülerin Şafağı" ve "Ölülerin Günü" bölümleriyle devam ettiği seri "Ölüler Ülkesi" (Land of the Dead) ile devam ediyor. Korku filmlerinden hoşlananlara...

Ölüler Ülkesi
16px
24px
05.08.2005 12:13
ABONE OLgoogle

Çağdaş korku sinemasının ustalarından George A. Romero'nun 1968 yılında henüz 28 yaşındayken "Night of the Living Dead (Yaşayan Ölülerin Gecesi) büyük ilgi görmüş ve 1999'da ABD Ulusal Film Arşivi'ne kaydolmuştu.

FİLMİN KONUSU 

Bildiğimiz dünya artık çok gerilerde kalmıştır. Dünyayı ele geçiren 'yaşayan ölüler'in arasında kalan bir avuç insan, çevresi duvarlarla örülü bir kentte hayatta kalma mücadelesi verir. Ancak insanlar için duvarların içerisinde de hayat hiç kolay değildir. Egemen sınıf Fiddler’s Green adlı kulelerde lüks içinde yaşarken, diğer insanlar uyuşturucu, insan ticareti ve kumarın hakim olduğu sokaklarda yaşam mücadelesi vermektedir.

Duvarların içinde ve dışında yaşam artık değişmektedir. Yoksul sokaklarda anarşi doruğa ulaşırken, kentin dışında 'yürüyen ölüler ordusu' organize olup iletişim kurmayı bile öğrenmişlerdir. Saldırı kaçınılmazdır... Bunun yanında kentin ihtiyaçlarının dışarıdan getirilmesinden sorumlu olan iki komutandan Cholo (John Leguizamo), buradan kurtulmanın tek çaresinin para olduğunu düşünür ve gaspa başlar. Bütün bunları durduracak kişi ise diğer komutan Riley ve ekibi Charlie'dir. 

FİLMİN KÜNYESİ
Yönetmen:George A. Romero 
Senaryo: George A. Romero
Oyuncular: Simon Baker, Asia Argento, John Leguizamo, Robert Jay, Dennis Hopper

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde