Ölmüş babasından alacaklarını istedi

Ölmüş babasından alacaklarını istedi

Salih Tatlıcı'nın ikinci eşinden olan oğlu Uğur Tatlıcı, merhum işadamının diğer çocuklarından, babasının sağlığında bir şirketinin hesabından çekip geri ödemediği 310 bin dolar ve 165 bin lirayı istiyor

Ölmüş babasından alacaklarını istedi
16px
24px
26.01.2015 10:35
ABONE OLgoogle
Forbes dergisinin 2006 yılı listesinde Türkiye'nin 27'nci zengini olarak gösterilen, 2009'da vefat eden M. Salih Tatlıcı'nın ilk eşinden olan çocukları ile ikinci eşi Nurten Tatlıcı ve oğlu Uğur Tatlıcı arasındaki 4 milyar dolarlık miras kavgası yeni boyut kazandı.

Uğur Tatlıcı'nın yönetim kurulu başkanı olduğu Metler Gıda Ambalaj ve Tekstil Sanayi A.Ş., Tatlıcı'nın ölümünden 9 ay önce şirket hesaplarından 310 bin dolar ve 165 bin lira borç aldığı ve bu parayı geri ödemediği gerekçesiyle, Tatlıcı'nın ilk eşinden olan 2 çocuğu ve 2 torununa alacak davası açtı. Nurten Tatlıcı ve Uğur Tatlıcı davadan hariç tutuldu.

Tatlıcı'nın ilk eşinden olan çocukları ise bu duruma itiraz etti. Ahmet Tatlıcı, Uğur Tatlıcı'nın aralarındaki husumet nedeniyle kötü niyetli olarak dava açtırdığını ileri sürerek davanın reddini talep etti. Talebin reddedilmesi durumunda ise davaya Nurten ve Uğur Tatlıcı'nın da dahil edilmesi gerektiği belirtildi. 

MİRASIN 4'TE 3'Ü ONLARIN 

Mehmet Salih Tatlıcı 4 milyar doları bulan servetinin 3 milyar dolarlık bölümünü 1992'de evlendiği eşi Nurten Tatlıcı ile oğlu Uğur Tatlıcı'ya bırakmıştı. 1994'te yazdığı vasiyetine, "Oğullarım Ali, Ahmet ve Mehmet miras paylarının tamamını değil, dava açmaları durumunda bile ancak mahfuz paylarını alacaklardır" hükmünü koyduran Tatlıcı'nın ilk eşi ise boşandıkları için mirastan mahrum kalmıştı.

Bu duruma Tatlıcı'nın oğlu Ahmet ile ölen oğlu Ali'nin 2 çocuğu, dava açmaları halinde bile 32 paydan sadece 9 payın sahibi olabilecekti. İlk eşinden olan diğer oğlu Mehmet de yalnızca "mahfuz hisse" den pay alacaktı. Ahmet Tatlıcı, yeğeni Salih Zeki Tatlıcı ile birlikte, üvey annesi ve oğlu Uğur Tatlıcı'ya karşı iptal davası açtı. 

İŞTE O MİRAS
Tatlıcı'nın 2 Ağustos 1994'te yazdığı vasiyetname ile ikinci eşi Nurten Tatlıcı ile oğlu Uğur Tatlıcı'ya bıraktığı büyük miras şöyle: 
 Miami'de bir malikâne ile bir alışveriş merkezi. 
 Beykoz Konakları'nda 5 bin metrekare kapalı alana sahip bir malikâne ve villalar. 
 Yeniköy'deki Tatlıcı yalısı. 
 Şişli'deki 3 kuleden oluşan Tat Center. 
 Akmerkez'in bitişiğindeki "2000" iş merkezi ve apart otel. 
 Antalya Belek'teki Barcelo Tat Beach Golf Resort ve Otel. 
 Çok sayıda gayrimenkul ve 4 bin adet tablo. 
 Nurten ve Uğur Tatlıcı'nın adına kayıtlı olan gayrimenkul ve şirket hisseleri dışında kalan mirasın 32 payından 23 payı. 
 Antikalar ve ziynet eşyaları. 
 470 tablo. 
Veli Sarıboğa/Sabah
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde