Olimpiyat kâbusu!

Olimpiyat kâbusu!

Sarı-Lacivertliler son üç sezondur İstanbul Belediye’yi yenemiyor

Olimpiyat kâbusu!
16px
24px
26.11.2010 06:48
ABONE OLgoogle

F.Bahçe son üç sezondur Olimpiyat Stadı’nda İstanbul Belediye’yi yenemiyor. 2007-08; 2-0, 2008-09; 2-0, 2009-10; 2-1. Sarı - Lacivertlilerde yine bir endişe hâkim.

Ancak yeniden ‘kâbus’ yaşamak istemiyorlar. Aykut Kocaman ise takımın taşlarıyla hem oynamayı düşünüyor hem de değişiklik peşinde değil. Lugano’nun cezası bitti, görev bekliyor. Yobo çok formda, Bekir iyi performans gösteriyor. Bu ikiliyi bozması bana göre iyi olmaz. Eğer maçı kazanmak istiyorsa Santos’un yerinde ne yapıp edip Caner’le başlamak zorunda. Çünkü burası resmen koridor bölgesi. Topu ayağına alan çalımlıyor Santos’u.

O da arkasından iyi bir seyirci pozisyonunu alıyor. Buca maçında tribünlerden aldığı tepkiyi gördük. Dia artık hazır duruma geldi. Aykut Hoca oyuna Senegalli ile girerse Mehmet Topuz ortaya gelir, Cristian’a da gerek kalmaz. Biliyorsunuz ki bu Brezilyalı da tribünler tarafından istenmiyor. Kâzım için Kocaman son sözünü söyledi. Futbolcu devre arasında yolcu. Gitsin.. Bu kadar şansı kimseler tanımazdı. Kâzım gece hayatını futbolun önüne çekti. Şans veriyorsun, adam sahada kıpırdamıyor. Alex’in yükselen form grafiği herkes için sevindirici. Son iki maçta ki coşkulu futbolunu devam ettirmeli. Demek ki koşunca, mücadele edince, takım için oynayınca bazı şeyler olabiliyormuş! Stoch bir aksilik olmazsa yine soldaki yerini alacak, ancak paslar yeterli derecede atılmıyor Slovakyalı’ya... Oysa ayağına top çok yakışıyor. Niang’ı konuşmaya hiç gerek yok. Ne kadar kaliteli olduğunu herkes gördü.

Aykut Hocanın Belediye maçında en büyük silahı. Formda Senegallilerle coşacak bir Alex’le, orta sahayı harmanlayacak Mehmet Topuz’la, savunmada hatasız oynayacak Yobo, formda kaleci Volkan Demirel’le Olimpiyat Stadı Sarı - Lacivertlilere ‘kâbus’ olmaktan sanki çıkacak gibi geliyor. Tabii Belediye’yi ‘es’ geçmek olmaz. Abdullah Avcı çok beğendiğim teknik direktörlerden birisidir. Bugün için bulunduğu yeri hak etmiyor olsa da hiçbir zaman iyi teklifler aldığında bırakıp gidenlerden olmamıştır. Düzgün duruşundan ödün vermemesi en büyük artısıdır. Avcı’nın oyuncularını, takımına oynattığı futbolu çok beğeniyorum. Biliyorum ki yarın F.Bahçe ile yine kora kor mücadele yapacaklar. Maça yine ortaktırlar. En büyük dezavantajları seyirci desteğinden yoksun oynamaları. Ancak böyle bir statta da yapacak fazla bir şeyleri yok.

Alex’e Aykut Kocaman desteği

F.Bahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, sezon sonu sözleşmesi bitecek Alex’le ilgili “Alex her zaman tüm futbolcuların örnek aldığı bir futbolcu ve kişilik olarak da çok önemli bir insan. Ben F.Bahçe’de kaldığım sürece Alex benim takımımda görmek istediğim bir futbolcu. Eğer kalan 4 maçımızı kazanırsak, Trabzonspor’la puan farkını azaltırsak şampiyonluğun en büyük favorisi biziz. Bilica’nın sinirleri bozuldu. Ona yardımcı olmamız gerek. Bizim de eksiklerimiz var. Transfer için şu anda bir planlama yapılmadı ” diye konuştu. Dünkü antrenmanda sol kasığında zorlanma hisseden Gökhan Gönül çalışmayı yarıda bıraktı.

Hilmi Türkay/Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde