Okyay’dan çarpıcı tespit: Biz oy sayarken Çin 115 bin patent aldı

Okyay’dan çarpıcı tespit: Biz oy sayarken Çin 115 bin patent aldı

İstanbul Sanayi Odası Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay Türkiye'nin bir an önce ekonomisini toparlaması gerektiğine vurgu yaparak, "Biz bir aydır İstanbul’da yerel seçim oylarını yeniden saymaya uğraşırken Çin 115 binden fazla patent başvurusunda bulundu" diye konuştu.

Okyay’dan çarpıcı tespit: Biz oy sayarken Çin 115 bin patent aldı
16px
24px
03.05.2019 04:17
ABONE OLgoogle

İstanbul Sanayi Odası Meclis Başkanı aynı zamanda Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su olan Zeynep Bodur Okyay bugün İstanbul'da düzenlenen 14. Sanayi Kongresi'nde bir konuşma yaptı.

Okyay dünya ticaretinin bir değişim sürecinde olduğunu belirtirken iş yapış biçimlerinin de yenilendiğini söyledi. Okyay, “İşlerimizi alışık olduğumuzdan farklı yapma, farklı düşünme zamanı. Gelinen noktada; üretimin, ticaretin ve küreselleşmenin dinamiklerinin ve ekonominin yapısının da radikal bir biçimde değişmesiyle, küresel güç dengesinin de yeniden tesis edildiği bir dönemden geçiyoruz” diye konuştu.

Konuşmasında Türkiye'deki genç işsizliğine de değinen Okyay, “Ülkemizde her dört gençten birinin ve her altı üniversite mezunundan birinin işsiz olması, memur olma hayaliyle 4,5 milyon gencin devlet kapısında beklemesi, 21 milyon kadının evde oturması, değiştirmemiz gereken temel sorun alanlarımızın başında geliyor” ifadelerini kullandı.

‘KEDİYE KANAT TAKMAK ZORUNDAYIZ’

Okyay konuşmasının bundan sonraki kısmını Türkiye'nin kalkınmasını devam ettirebilmesi için gelecekte ne yapması gerektiği hususuna ayırdı. İş insanı, Türkiye'nin İstanbul seçimleriyle geçirdiği zamanda Çin'de yapılan patent başvurularını örnek göstererek, “Bakınız, biz bir aydır İstanbul'da yerel seçim oylarını yeniden saymaya uğraşırken Çin 115 binden fazla patent başvurusunda bulundu. Bugün dünya dördüncü sanayi devrimi veya dijital dönüs?üm sürecinden geçerken biz, bu endüstri devrimini de kaçırmamak için tabiri caizse “kediye kanat takmak” zorundayız” diye konuştu.

Okyay konuşmasını şöyle noktaladı: Soruları uzatmak mümkün ama temel meselemiz şu: Türkiye her gün üstüne koyarak “yerli ama evrensel” değerleriyle hemen bugün, nasıl gerçekten gelişmiş bir ülke olacak?

Eğer gerçekten gelecekte de büyük ve etkin bir ülke olmak istiyorsak; demokrasiden teknolojiye kadar, bugün açık verdiğimiz bütün alanları hızla iyileştirip, yetenek havuzumuzun tamamından yararlanarak, sanayinin merkezinde olduğu bir başarı hikâyesini bir kez daha yazmaya mecburuz. Türkiye'yi dünyanın en iyi saklanan sırrı olmaktan ancak böyle bir irade ile kurtarırız. Sabrınız için teşekkür ediyor, iyi bir kongre dileyerek hepinizi saygıyla selamlıyorum.

ZEYNEP BODUR OKYAY KİMDİR? 

1964 yılında İstanbul'da doğdu. 1985 yılında İtalyan Lisesi'ni bitirdikten sonra 1989 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi, İşletme Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. 1990 - 1992 yılları arasında Harvard Üniversite'sinde lisansüstü yönetici yetiştirme programına katıldı.

1992 - 1993 yılları arasında Çanakkale'nin Çan ilçesindeki Çanakkale Seramik Fabrikaları'nın üretim birimlerinde yönetici adayı olarak çeşitli görevlerde bulundu. Üretim - planlama, üretim - yönetimi birimlerinde çalıştı. 1995 yılında Kale Grubu'nun Pazarlama Şirketleri İcra Kurulu Üyeliği ve Başkanlığına getirilerek çalışmaya devam etti. Temmuz 2007'den beri Kale Grubu Başkanı ve CEO'su olarak görevini sürdürüyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde