Okul müdürüne rüşvetten 17.5 yıl hapis istemi

Okul müdürüne rüşvetten 17.5 yıl hapis istemi

Bir ilköğretim okulunun müdürü K. G.'ye, okulun kamera montaj ihalesini kazanan S.D.’den 400 lira rüşvet aldığı iddiasıyla 17 buçuk yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Okul müdürüne rüşvetten 17.5 yıl hapis istemi
16px
24px
17.12.2010 17:31
ABONE OLgoogle

Sultangazi’deki bir ilköğretim okulunun müdürü K. G.'ye, okulun kamera montaj ihalesini kazanan S.D.’den 400 lira rüşvet aldığı iddiasıyla 17 buçuk yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. K. G., S.D.’nin ihbarı üzerine 1 Eylül’de suçüstü yakalanmıştı.

2005 yılında dönemin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, velilerden aldığı kayıt parasına göre öğrencileri farklı sınıflara kayıt yaptığı iddia edilen Gazi İlköğretim Okulu Müdürü C. Ş. hakkında soruşturma başlatmıştı. O dönem okulun müdür yardımcısı olan K. G.'nin ise kırtasiye işlettiği ve öğrencileri buraya yönlendirdiği iddia edilmişti.

ÖNCE ÖĞRETMEN YAPILDI SONRA MÜDÜR

Soruşturma sırasında Herlis Kutmangil İlköğretim Okulu’na müdür yardımcısı olarak atanan K.G.'nen, 31 Ocak 2007’de ise öğretmen olarak Avrupa Konutları İlköğretim Okulu’na tayini çıktı. Temmuz ayına kadar burada çalışan K.G., bu tarihten sonra Sultangazi İlköğretim Okulu’na müdür olarak atandı.

BİN LİRA RÜŞVET İSTEDİ

Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Raif Bıkmaz’ın hazırladığı iddianameye göre, S.D. Ağustos ayı başında Sultangazi İlköğretim Okulu’nun kamera ses ve uydu montaj ihalesini kazandı. Okuldaki çalışmalar sürerken müdür K.G., S.D.'yi odasına çağırıp, 'Bu işi sen aldın ama bana açıktan bin lira vermen gerekir' dedi. S.D. 'Ben bu işi çok ucuza aldım. Sana bin lira verirsem para kazanamam' diye cevap vermesi üzerine K.G. istediği parayı 500 liraya indirdi. Bunun üzerine S.D. cebindeki 100 lirayı K.G.’ye verdi. Güç, kalan 400 lirayı isteyince Durmuş 1 Eylül’de Sultangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne başvurdu. Asayiş Büro Amirliği ekipleri konuyu nöbetçi Cumhuriyet Savcısı’na bildirdi. Savcı numaraları alınmış paraların S.D.'ye verilmesini ve okula gönderilmesini istedi. S.D. 3 sivil polisle birlikte okula gitti ve 400 lirayı K.G.’ye verdi. Bu sırada sivil polisler odaya girdi. Paralar K.G.'nin masasının en üst çekmecesinde bulundu.

Gözaltına alınan K.G., kuvvetli suç şüpheli bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı. Savcı Raif Bıkmaz iddianamesinde, K.G.'nin rüşvet suçunu işlediğini belirterek 17 buçuk yıl hapisle cezalandırılmasını ve meslekten men edilmesini talep etti. Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul ederek K.G.’ye dava açtı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde