Oğuz Satıcı’nın en yeni işi hangisi?

Oğuz Satıcı’nın en yeni işi hangisi?

Son yıllarda tekstil alanındaki işlerini azalttığı bilinen TİM eski Başkanı Satıcı geçen hafta yeni bir girişimde bulundu..

Oğuz Satıcı’nın en yeni işi hangisi?
16px
24px
31.05.2013 12:39
ABONE OLgoogle

Oğuz Satıcı ismini iş dünyası yakından tanır. Satıcı, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) başkanlığını 2001-2008 yılları arasında yürüttü. Bu dönemde de demeçleriyle sık sık ekonomi sayfalarının konuğu oldu. Satıcı’nın başkanlığını yaptığı dönemde Türkiye’nin ihracatı üst üste rekorlar kırarak 26 milyar dolardan 130 milyar dolara çıktı.

Girişimci yönüyle de bilinen Satıcı, Teksfil İplik ve Polaris Tekstil Sanayi şirketleriyle uzun yıllar tekstil sektöründe rekabet etti. Son yıllarda bu alandaki işlerini azalttığı bilinen Satıcı’nın geçen hafta yeni bir girişimini öğrendik. Satıcı, yeni bir şirket kurdu. Bu şirket; Polaris Otopark İşletmeleri Ticaret A.Ş. adını taşıyor. Adından da anlaşılacağı üzere şirket otopark işletmeciliği yapacak.

Eski tekstil şirketinin adını yeni şirketinde kullanmayı tercih eden Satıcı’nın bu şirkette ortağı yok Aslında son yıllarda İstanbul’da otopark işletmeciliği karlı bir iş olarak görülüyor. Bu nedenle birçok girişimci bu alana giriyor; hatta katlı otopark yatırımı yapıyor.

Öğrendiğimize göre, Satıcı’nın otopark işletmeciliği konusunda Türkiye’den çok yurtdışıyla ilgili planları varmış. Bu planların detayları da önümüzdeki günlerde netleşecekmiş.

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde