Oğuz Çetin: Fatih Terim önümüzü açmadı, hep bana hep bana olmaz

Oğuz Çetin: Fatih Terim önümüzü açmadı, hep bana hep bana olmaz

Oğuz çetin, A Milli Takım'da bir dönem birlikte çalıştığı Fatih Terim'i bencillikle suçladı

Oğuz Çetin: Fatih Terim önümüzü açmadı, hep bana hep bana olmaz
16px
24px
16.07.2014 11:16
ABONE OLgoogle
Kariyerine Azerbaycan'da devam eden Çetin, A Milli Takım'da bir dönem birlikte çalıştıkları Fatih Terim hakkında konuştu. Çetin yaptığı açıklamada, "Fatih Terim önümüzü açmadı. Hep bana hep bana olmaz" ifadelerini kullandı.

Al Jazeera Türk'te yer alan habere göre Oğuz Çetin, geçen yıl yardımcı antrenör olduğu Azeri ekibi Hazar Lenkeran'da, Mustafa Denizli'nin ayrılmasının ardından teknik direktörlüğe getirildi.

İşte Oğuz Çetin'in o sözleri:

2005'te milli takım kariyerime bir amaç için başladım. Fatih Terim, çevresindeki üç-beş kişi ve benimle birlikte diğer genç teknik adam arkadaşlarım bu yola, Fatih Terim sonrasında milli takıma ben ya da bir başka arkadaşım geçiş yapsın diye girdik. Fatih Terim ayrıldıktan iki ay sonra Hiddink konusu oldu. Hiddink ile çalışmamın sebebi de buydu. Hiddink sonrası göreve gelelim diye. Çünkü yedi yıllık bir kurumsal hafızaya sahiptim, 80 kez milli maçlarda aktif görev aldım, futbolculuk kariyerimi söylemiyorum bile. Bunların ülke tarafından değerlendirilmesi ve engellenmemesi lazım.

Dünyada bu yolda giden birçok ülke var ama bizde maalesef buna izin vermiyorlar. Buna izin vermeyen yalnızca sistem değil, bu işin içinde direkt yer alan kişiler. Yani bu yolu açacak kişiler. Birine destek vermek zorundalar. Fatih Terim önümüzü açmadı. Hep bana hep bana olmaz. Bunu yapmıyorlar, Mustafa Hoca'yı o konuda ayırıyorum. O daha farklı bir bakış açısında.

Artık hep kişisel menfaatle yola devam edildiğinden futbolun gelişiminde zorlanıyoruz. Kimseye karşı olduğum ya da ben o göreve gelemediğim için değil. Fatih Terim sonrası, Hiddink sonrası, Abdullah Avcı sonrası niye bir Aykut, niye bir Ertuğrul, Tolunay, Şifo, genç ve daha enerjik bir isim göreve gelmiyor? Ülkenin elit antrenör sayısını niye artırmıyoruz? Bu sayı ikide, üçte mi kalmalı? Hep olay bunların etrafında mı dönmeli? Fatih Terim geldi başarılı oldu gitti, geldi başarısız oldu gitti, şimdi yine geldi. Bu elit sayıyı artırmamız lazım. Bu sayı artarsa ülke futbolu belirli noktalara gelebilir.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde