Öğrenme zorluğu vardı yıllarca özel eğitim aldı

Öğrenme zorluğu vardı yıllarca özel eğitim aldı

Tom Cruise'un gerçek adı ne? Okulda neden başarısızdı? Ona “Çok kaliteli adam” diyen efsane oyuncu kim?

Öğrenme zorluğu vardı yıllarca özel eğitim aldı
16px
24px
30.08.2009 14:09
ABONE OLgoogle

Yazar Andrew Morton, Tom Cruise adlı kitabında ünlü yıldızla ilgili bilinmeyen gerçekleri anlattı

Tom Cruise Hollywood'un ünlü yıldızlarından biri... Paul Newman, Dustin Hoffman gibi efsane oyuncularla oynadı, filmleri gişe rekorları kırdı. Birçoğumuzun hayran olduğu kadınlar sevgilisiydi. Mimi Rogers, Nicole Kidman ve Katie Holmes ile evlendi. Scientology tarikatının etkin bir üyesi olan Tom Cruise'un hayatı sonunda kitap oldu. Ünlü yazar Andrew Morton iki yıl boyunca öğretmenlerinden sevgililerine, Scientology üyelerinden arkadaşlarına herkesle görüşüp ünlü aktörün hayatını kaleme aldı. Ünlü yıldızın hayatını en ince detaylarına kadar anlatan Tom Cruise adlı bu kitabı hayranları elinden bırakamayacak.

Thomas Mopather, 3 Temmuz 1962'de doğdu. Henüz dört yaşındayken oyuncu olma hayalleri kuruyordu. Ailesiyle açıkhava sinemasında izlediği Arabistanlı Lawrence onu büyülemişti. Yemek masasında rol yapar, Ağaçkakan Woody ve Donald Amca taklitleriyle ailesini güldürürdü. Daha sonraları Elvis, Humprey Bogart gibi isimleri taklide başladı. Okul yıllarında disleksi hastası olduğu ortaya çıktı. Disleksi hastaları harfleri ayırt etmekte, kelime oluşturmakta, doğru yazmak ve anlayarak okumakta zorlanır. Bu yetersizliğini kapatmak için Tom sınıfın şaklabanı gibi davranıyordu. Daha sonra okulu değişti ve kendisi gibi öğrenme zorluğu çeken öğrencilerle birlikte özel eğitim aldı.

ADINI DEĞİŞTİRDİLER

Lisedeyken rol aldığı Guys and Dolls adlı oyun, hayatında bir dönüm noktası oldu. Oyunu izlemeye gelen ünlü bir menajer ona hem yeni adını hem de yıldız olma şansını kazandırdı. Menajer Tobe Gibson nun için sahne adı ararken bir tatil broşüründe gördüğü Cruise ismini teklif etti. Çok saçma görünse de Tom Cruise adı bu şekilde doğdu.

Mayıs 1986'da Top Gun gösterime girdi ve dönemin en ünlü filmlerinden biri oldu. Medyada Cruise çılgınlığı başlamıştı. Ona adeta babalık eden Paul Newman bu medya çılgınlığı üzerine “Tom'a olduğu gibi her şeyin bu kadar hızlı gelişmesine ayak uydurmak zordur. Çok kaliteli bir çocuk, çok kaliteli bir adam” demişti.

Filmle birlikte evlilikleri de bitti

1989'da Yıldırım Günleri filminin çekimleri sürerken Tom Cruise, Mimi Rogers'tan boşanmak için dava açtı. Ancak Doğum Günü 4 Temmuz filmi gösterime girdiğinde mutlu kocayı oynamayı sürdürmüştü. Nicole Kidman'la bir iş toplantısında tanıştı. Kısa sürede yakınlaştılar. 1990'da Noel arifesinde sade bir Scientology düğünüyle evlendiler. 1995'te Stanley Kubrick ile tanışıp Gözleri Tamamen Kapalı için bir araya geldiler. 1998'de film tamamlandığında çiftin evliliği de sarsılmaya başladı. Aralık 2000'de boşandıkları iddia edildi ama dedikoduları yalanladı. Çift 5 Şubat 2001'de ilişkilerinin tamamen bittiğini açıkladı.

Katie Holmes tarikate teslim oldu

2005 yılında genç bir aktrist olan Katie Holmes'un menajerine bir telefon geldi. Tom Cruise genç oyuncuyla en kısa sürede görüşmek istiyordu. Haftalardır Görevimiz Tehlike III filminde Ethan Hunt'ın nişanlısı rolü için oyuncu arıyorlardı ve bu Holmes için büyük bir şanstı. Görüşmeden kısa süre sonra Cruise, Katie'nin evine içi çiçek ve çikolata dolu bir limuzin gönderdi. Ayrıca Katie'ye Scientology'nin el kitabını hediye etti. Birkaç hafta sonra Tom Cruise, Oprah Winfrey'nin TV şovunda “Aşığım” diye bağırarak ilişkilerini ilan etti.

Scientology'nin kontrol çemberi kısa sürede Katie'yi de çevreledi. İlk önce ismi değişti, çünkü Tom, Katie yerine Kate isminden hoşlanıyordu. Holmes'un gözlerindeki ışık sönmüştü, vücudu morluklar ve izlerle doluydu. Bu, tarikatin arınma programı yüzündendi. Katie imzaladığı bir kontratla kendisinin ve doğacak çocuklarının herhangi bir hastalıkta sadece Scientology yöntemlerine başvuracaklarını kabul ediyordu.  Ayrıca kontrat tarikate ailesini bir daha görmemesini sağlayacak izni de vermişti. Beş gün sonra Tom, Katie'ye evlenme teklif etti. Bu imzaladığı kontratın sonucuydu.

Gizli merkeze davet edildi

Tom Cruise'u ateşli bir üyesi olduğu Scientology tarikatıyla ilk eşi Mimi Rogers tanıştırdı. Yıl 1986'ydı. Top Gun histerisinin ardından şaşkın düşen ve bir yere ait olma arayışındaki genç aktör tarikate katılmak cazip geliyordu. Mimi Rogers ile evlendikten tam üç yıl sonra tarikatin Kalifornia Çölü'nde gizlenen gözlerden uzak, gizli merkezine davet edildi. Bu onun tarikate resmen katılmasının da bir göstergesiydi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde