Öğrencileri zehirleyeceklermiş

Öğrencileri zehirleyeceklermiş

Sosyeteyi sarsan uyuşturucu operasyonunun görüntüleri basına dağıtıldı.

Öğrencileri zehirleyeceklermiş
16px
24px
10.01.2012 08:47
ABONE OLgoogle

Ünlü isimlerin de tutuklandığı operasyonda, Kağıthane’de seraya çevrilen bir evde yetiştirilen Hint kenevirlerine çabuk büyümeleri için hormon verildiği ortaya çıktı...

 İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince İstanbul’un çeşitli semtlerinde yapılan operasyonlarda gözaltına alınan ve aralarında ünlü isimlerin de bulunduğu 4’ü 18 yaşından küçük 22 kişinin yakalanmasına ilişkin görüntüler basın mensuplarına dağıtıldı. Dağıtılan görüntü CD’sinde, Kağıthanedeki evini seraya çevirerek esrar yetiştiren ve suç oluşumunun elebaşısı olduğu öne sürülen Hakan Karabulut’un evi ile diğer zanlıların yakalanmalarına yönelik görüntüler de yer alıyor.

Özel ışık ve havalandırma sistemi Ünlü yönetmen evini uyuşturucu bahçesine çevirmiş 
 
Uyuşturucu tarlasına dönüşen daireden 80 kök Hint keneviri bulundu. Edinilen bilgilere göre, çete üyeleri dairenin dışarıdan fark edilmemesi için camları panjurla kapladı, uyuşturucunun yetiştirildiği bu ortamda özel ışık ve havalandırma sistemi kurdu. Hakan Karabulut’a ait evde elde edilen uyuşturucular başta mankenler olmak üzere sosyetedeki müşterilere satılıyordu. Yapılan incelemede zanlıların Hint kenevirlerine çabuk yeşermesi için hormon ilacı verdikleri de ortaya çıktı. Bu sayede zanlıların kısa sürede çok fazla esrar ürettikleri iddia edildi.

Ayşe Hatun Önal da aranıyor

Çeteye yönelik uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 11 kişi de adliyeye sevk edildi. 6 Ocak’ta sokak satıcılarına yönelik saat 05.00 sıralarında operasyon düzenlenmişti. Baskında aralarında manken Yasemin Kozanoğlu ve dizi oyuncularının da bulunduğu 18 kişi gözaltına alınmıştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan sorgulamada zanlılardan 7’sinin uyuşturucu kullanıcısı olduğu, 11’inin ise torbacı diye tabir edilen uyuşturucu satıcısı olduğu belirlendi. Emniyette işlemleri tamamlanan 7 kişi dün adliyeye sevk edilmiş, 4’ü tutuklanmış, Kozanoğlu’nun da aralarında olduğu 3 kişi ise serbest kalmıştı. Emniyette kalan ve uyuşturucu satıcısı olduğu belirtilen 11 kişi de dün sabah Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Aralarında manken Ayşe Hatun Önal’ın da bulunduğu 4 kişi de aranıyor.

Başkentte yılbaşı operasyonu

İstanbul’un ardından başkentte de uyuşturucu tacirlerine darbe vuruldu. Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı operasyonlarda, uyuşturucu madde ticareti yapan şebeke çökertildi. Yılbaşı kutlamaları için kente doğu illeri ile İstanbul’dan uyuşturucu madde getirildiği yönünde alınan ihbar üzerine harekete geçen ekipler, Turan Güneş Bulvarı üzerindeki bir eğlence mekanı ile 2 ayrı ev, Çankaya ve Altındağ ilçelerinde de şüphelilere ait ev, işyeri ve araçlarda arama yaptı. 21 kişi gözaltına alınırken, yapılan aramalarda, 35 kilo 518 gram esrar, 71 gram kokain, 200 ecstasy hap, 2 ruhsatsız tabanca ve bunlara ait 46 adet dolu fişek, uyuşturucudan elde edildiği sanılan 7 bin 317 lira ile 100 dolarlık 1 sahte banknot ele geçirdi.

Öğrencileri zehirleyeceklermiş

Operasyonlarda, başkent sosyetesi ile öğrencilerine uyuşturucu madde satmak istedikleri öne sürülen 21 şüpheli, ’uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapmak, nakletmek, kullanmak amacıyla uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak’ suçlarından düzenlenen soruşturma evrakıyla, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi. 21 şüpheliden 10’u çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 11 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Polis, operasyonun devamında 6 şüpheliyi daha yakalayarak bugün sabah saatlerinde Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk etti.

Yönetmen cezaevinde

Emniyetteki işlemlerinin ardından önceki gün adliyeye sevk edilen 7 kişiden, ünlü yönetmen Bora Tekay’ın da aralarında olduğu 4’ü gece geç saatlerde tutuklanarak cezaevine gönderildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde