Oger, Telekom'un merkez binasını kaç milyona satmış?

Oger, Telekom'un merkez binasını kaç milyona satmış?

Mecidiyeköy'deki Türk Telekom Genel Müdürlük binası Antalyalı turizmciye satılmış

Oger, Telekom'un merkez binasını kaç milyona satmış?
16px
24px
03.05.2016 13:44
ABONE OLgoogle
Türk Telekom’un yüzde 55’ine sahip olan Oger, Danıştay’ın “Altyapı ve taşınmazları satamazsın” demesine rağmen gayrimenkulleri teker teker satıyor. Devlete ait olan 175 yllık bakır kabloların satışından da 6.55 milyar dolarlık sözleşme bedelinin kat kat fazlasını cebine koydu. Şimdi de en değerli gayrimenkulleri teker teker satıyor.
 
Türk Telekom, geçtiğimiz yılın sonunda satışa çıkarılan Mecidiyeköy'deki Genel Müdürlük binasını 85 Milyon TL'ye satmış.

Satışa aracılık eden JLL’nin konuya ilişkin açıklaması şöyle, “Yapılan ihale sonucunda, Mecidiyeköy Türk Telekom Genel Müdürlük binası Antalya’da faaliyetleri bulunan bir otel yatırımcısı ve aynı zamanda işletmecisine, masraflar hariç 85.000.000 TL bedel ile 2015 yılı Aralık ayında JLL tarafından satılmıştır”

SIRADA MAÇKA'DAKİ BİNA VAR

Türk Telekom, son olarak İstanbul’un en değerli bölgelerinden Maçka’daki Boğaz manzaralı Avea İletişim Hizmetleri Genel Müdürlüğü binasını satışa çıkardı. 18 Mayıs’a kadar kapalı zarf usulüyle teklif toplanacak olan binanın satış işlemlerini JLL ve Cushman & Wakefield üstlendi. Türk Telekom, 1983 metrekare arsa alanına sahip taşınmazın satışından en az 80 milyon dolar gelir sağlamayı planlıyor. Ticaret ve konut alanlı imar planı olan bina, 12 bin 800 metrekare kapalı alana sahip. 

Danıştay ‘satamazsın’ dedi

Oger, usulsüz satışlarını anlaşmaya koyduğu şerhle açıklıyor. Danıştay ilk olarak sözleşmenin yapılmasından 2 yıl sonra Oger’in koyduğu şerhi geçersiz saymış ve yeni bir sözleşme imzalanmasını istemişti. Danıştay daha sonra da birçok kez şerhi geçersiz sayan görüşler bildirmişti. Bunun üzerine 2010 yılında yeni bir sözleşme imzalanmış fakat bu sözleşme ‘ticari sır’ denilerek açıklanmamıştı. 2011 yılında Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, anlaşmaya ithafen sözleşme bitiminde Türk Telekom’un tüm altyapısının ve taşınmazlarının iade edileceğini söylemişti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde