Offshorezede'den Demirel'e AİHM sürprizi

Offshorezede'den Demirel'e AİHM sürprizi

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM), batık Egebank'la ilgili önemli bir gelişme yaşandı

Offshorezede'den Demirel'e AİHM sürprizi
16px
24px
25.04.2010 10:05
ABONE OLgoogle

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), batık Egebank'taki hesabından bir aylık süre için yüzde 78 faiz gelirli virman emri verdiği için parasını alamayan off-shorezedenin açtığı davayı kabul edilebilir bularak, Türk hükümetinden savunma istedi.

 M. Vahti Kahveci, 16 Aralık 1999'da Yahya Murat Demirel'in sahibi olduğu Egebank A.Ş.'de bir hesap açtırdı ve bu hesaba 42 bin TL yatırdı. Kahveci, aynı gün hesabından yüzde 78 faiz gelirli bir yatırım için virman emri verdi. Kahveci, Egebank'ın BDDK kararıyla TMSF'ye devrinden sonra parasını geri istedi, ancak kendisine parasının Egebank'ta değil, Kıbrıs'taki Ege Off Shore Bank Ltd'deki offshore hesabında olduğu ve artık devlet güvencesi kapsamında bulunmadığı bildirildi.

Kahveci, 21 Aralık 2000'de parasının faiziyle birlikte geri ödenmesi için Yahya Murat Demirel, Oyakbank ve garanti fonu hakkında Ankara Ticaret Mahkemesi'nde dava açtı. Mahkeme, Ege Offshore Bank Ltd.'nin garanti sınırları içinde olmadığı gerekçesiyle davayı reddetti, Yargıtay onadı.

Göksel Çağlav/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde