Ödüller geri alındı vergi iadeleri yolda...

Ödüller geri alındı vergi iadeleri yolda...

ABD’de ortaya çıkan emisyon skandalı sonrasında Volkswagen’in kabusu sürüyor.

Ödüller geri alındı vergi iadeleri yolda...
16px
24px
02.10.2015 08:27
ABONE OLgoogle
Emisyon skandalına konu olan motorlarla donatılmış araçlara verilen ödüller geri alınırken, bazı ülkeler, “çevreci araç vergi indirimi” tahsilatı için harekete geçti. 

Amerikan “Green Car Journal” adlı dergi, VW ve Audi marka araçlara verilen “Yılın Çevreci Otomobili” ödüllerini iptal etti. Aynı yarışmayı yaklaşık 10 yıldır düzenleyen dergi, 2009 ve 2010’da verilen ödüllere konu olan araçların, hileli yazılımlı  motorlarla donatıldığını hatırlattı ve bu adım için “Üzücü ama gerekli” ifadesini kullandı. VW ve Audi’nin ABD’deki yetkilileri, bugüne kadar sayısız ödül aldıklarını hatırlatarak, kararı saygıyla
karşıladıklarını belirtti.

Bununla birlikte Fransa ve İspanya, düşük emisyonlu olduğu gerekçesiyle VW Grubu markalarına tanınan vergi indirimlerini tahsil etmeyi düşünürken, bunlara İsveç de katıldı. İsveç, bu araçlara düşük emisyonlu oldukları için vergi indirimi yapıldığını hatırlatarak, “Araçların emisyonları beyan edilenden yüksek çıkarsa, devletin kayıplarını şirketten talep edebiliriz” denildi. 

Avustralya’da rekabet kurumu, VW’den bu yazılıma sahip  kaç araç bulunduğu konusunda açıklama beklendiğini, bu tip cihazların kanunlara göre yasak olduğunu belirterek, firmaya araç başına 780 bin dolara kadar ceza kesilebileceğini ifade etti.

Kaynak aranıyor

VW Grubu’nun, krizin olası faturasını karşılamak amacıyla yeni kaynak arayışına girdiği belirtiliyor. Özellikle geri çağırmalar için 6.5 milyar euro ayırdığı belirtilen VW’nin, daha fazla kaynak gerekeceğini düşünerek adımlar atacağı bildiriliyor. 

VW’nin alternatiflerinin arasında kredi notunu yükseltmek amacıyla uygun fiyatla daha fazla hisse satmak, kredi yollarına başvurmak gibi alternatifler olduğu, ancak malvarlığı satışı veya markalarından birinin elden çıkarılması gibi seçeneklerin gündemde olmadığı da vurgulanıyor. Ancak uzmanlar, Bugatti, Ducati veya Lamborghini’nin satışının, VW’yi rahatlatabileceğini savunuyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde