Odeabank CEO'sunun sözleşmesini yenilemedi

Odeabank CEO'sunun sözleşmesini yenilemedi

Odeabank’tan yapılan açıklamada Genel Müdür Hüseyin Özkaya'nın yıl sonunda iş sözleşmesinin sona ermesi nedeniyle istifa ettiği duyuruldu.

Odeabank CEO'sunun sözleşmesini yenilemedi
16px
24px
20.12.2017 23:20
ABONE OLgoogle

Açıklamada Bank Audi Grubu'nun, Odeabank’ın kuruluş ve faaliyete geçmesinden itibaren beş yıl içinde önde gelen yenilikçi bir finans kuruluşu haline gelerek, Türkiye’nin en büyük ilk 10 özel bankası arasında yer almasındaki katkılarından ötürü Sayın Hüseyin Özkaya’ya teşekkür ettiği belirtildi.

Yeni CEO’nun atanmasına kadar, halihazırda Genel Müdür Vekili ve Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini ifa etmekte olan Naim Hakim, Genel Müdürlük görev ve sorumluluklarını üstlenecek. Yönetim Kurulu Üyesi ve İç Sistemler Başkanı Ayşe Korkmaz, mevcut sorumluluklarının yanı sıra, Yönetim Kurulu tarafından Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak atandı. 

Odeabank, 28 Ekim 2011’de mevduat bankası olarak kurulma iznini aldı ve resmi yetkilendirmesi 2 Ekim 2012’de Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından onaylanarak, 533 milyon 520 bin TL ödenmiş sermaye ile faaliyete başladı.

Bankanın açıklamasında, “Odeabank 17 ilde 51 şubede 1.616 çalışanı ile faaliyet gösteriyor” denildi ve şu bilgiler verildi:  

“2017 yılının üçüncü çeyreğinden itibaren Odeabank, mevduat ve toplam aktifler açısından diğer özel bankalar arasında 9. sırada yer alıyor. Eylül 2017 sonu itibariyle Odeabank’ın aktifleri 36,4 milyar TL, mevduatları 27,2 milyar TL ve toplam kredileri 24,9 milyar TL’dir. Ağustos 2016 itibariyle International Finance Corporation (IFC) ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD)´nın da hissedarları arasında bulunduğu OdeaBank A.S.’nin çoğunluk hissedarı Banka Audi’dir.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde