Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan da tutuklandı

Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan da tutuklandı

Odatv Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve gazeteci Hülya Kılınç’ın tutuklanmasının ardından bugün de Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan hakkında aynı haberden dolayı tutuklama kararı verildi.

Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan da tutuklandı
16px
24px
06.03.2020 12:59
ABONE OLgoogle

Odatv'de yayınlanan MİT görevlisinin cenaze haberine ilişkin soruşturma kapsamında Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan'ın tutuklanması talep edilmişti. Pehlivan çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ne olmuştu?

Odatv Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu ile muhabir Hülya Kılınç, Libya'da hayatını kaybeden MİT mensubunun cenaze görüntülerinin yer aldığı haberin yayınlanmasına ilişkin soruşturma kapsamında, MİT mensuplarına ait bilgileri iletişim araçları aracılığıyla yayınladıkları gerekçesiyle tutuklanmıştı. Dün de Odatv'ye BTK kararıyla erişim engeli getirilmişti.

Soruşturmaya daha sonra Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan da dahil edilmişti.

Barış Pehlivan, ifadesi alınmak üzere bugün sabah saatlerinde Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne çağrıldı.

HDP Milletvekili Ahmet Şık da Barış Pehlivan'a destek olmak için Çağlayan Adliyesi'ne geldi. İfadesi alınmadan önce İstanbul Adliyesi'nin önünde açıklama yapan Pehlivan şunları söyledi:

"Barış Terkoğlu ve biz 19 ay Silivri Cezaevi’nde tutuklu kaldık ve o duvarları aşıp çıktık. Gazeteciliğe devam ettik. Biz 2011 Türkiye’sinde bunu yaşarken, Odatv kapatılmadı.

Ben şu an BTK’nın idari tedbir iddiasıyla geçici olarak kapattığı ve şu an okuruna ulaşamayan Odatv’nin genel yayın yönetmeniyim. Burada Barış’ın da şüpheli olduğu davanın büyük ihtimalle sanığı olacağım. Onun için çağırdılar. Avukatlarımızı aradılar ve ifade vermeye geldim.

Tıpkı Fetullahçılar gibi sabahın 4’ünde o eve polis gitmeyebilirdi. Ne Barış, ne ben, ne Soner ağabey kaçacak insanlar değiliz. Biz bu toprakların insanlarıyız. Biz nasıl bundan 9 yıl önce sırf gazetecilik yaptığımız için içeri girdik, sırf gazetecilik yaptığımız için bedel ödediysek yine gireriz. Yine çıkarız, yine gazetecilik yaparız.

"Biz Aziz Nesin’lerin, Sabahattin Ali’lerin, Rıfat Ilgaz’ların torunlarıyız” diyen Pehlivan, “Nasıl Marko Paşa’dan sonra Malum Paşa açılmışsa, nasıl Hür Malum Paşa açılmışsa, Oda TV’ler kapatılır başka Oda TV’ler de açılır. Bizim bütün derdimiz kamuoyunu bilgilendirmektir. Bütün derdimiz gazeteciliktir. Bütün derdimiz bu toprağın insanlarının mutlu olmasıdır."

Terkoğlu ve Kılınç tutuklanmıştı

Soruşturma kapsamında Odatv internet sitesinin haber müdürü Barış Terkoğlu ve muhabiri Hülya Kılınç dün "İstihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek" suçundan tutuklanmışlardı.

OdaTV sitesi kapatıldı!

Burada Pehlivan’a, haberin hangi gerekçe ile yapıldığını soruldu. Savcı, yaşamını kaybeden askerin fotoğrafının da ‘özel bir saikle kaydedildiğinin değerlendirildiğini’ öne sürdü. Pehlivan, tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.  Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve Hülya Kılınç tutuklandı

Odatv, kararın ardından Pehlivan'ın "Kendinize iyi bakın" dediğini aktardı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde