Odası bile hazırlandı iddiası TÜRSAB’ı karıştırdı

Odası bile hazırlandı iddiası TÜRSAB’ı karıştırdı

Başaran Ulusoy’un 18 yıl sonra aday olmadığı TÜRSAB seçimlerinde son viraja girildi. Ulusoy yönetiminde Genel Sekreter olan Çetin Gürcün'ün seçime 5 gün kala adaylığını açıklaması kulisleri hareketlendirdi.

Odası bile hazırlandı iddiası TÜRSAB’ı karıştırdı
16px
24px
21.02.2018 08:46
ABONE OLgoogle

Muhalifler; Başaran Ulusoy için ‘gölge başkan olarak devam edecek' görüşünde. Diğer konuşulan iddia ise Başaran Ulusoy'un yeni dönem için odasını bile hazırlattığı yönünde.

TÜRSAB seçimleri için son 4 gün. Seçimlere günlere kala TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün adaylığını açıkladı. Başaran Ulusoy, mevcut yönetimin adayına tam destek verdi. Muhalifler ise Ulusoy’un Gürcün ile ‘gölge başkan’ olarak devam edeceğini savunuyor.

ÜST KATLARA TELEFON İLE GİRMEK YASAK İDDİASI

TÜRSAB seçim kulislerinde Başaran Ulusoy’un TÜRSAB binasında yeni bir danışman odası bile hazırlattığı iddiaları dillendiriliyor. Hatta TÜRSAB üst katlarına telefonla girilmesinin yasaklatıldığı iddiaları yer alıyor. Çetin Gürcün de iddiaları muhalefetin dile getirdiğini ve doğru olmadığını söyledi.

TECRÜBELERDEN FAYDALANACAĞIZ

Başaran Ulusoy’un 18 yıldır görevde olduğunu hatırlatan Gürcün “Biz değil her kim seçilirse Ulusoy'un tecrübelerinden yaralanması gerekir” dedi. Ulusoy’un deneyimlerinden yaralanacaklarını söyleyen Gürcün, “Gerektiğinde deneyim ve tecrübelerinden istifade edilecek” dedi.

ULUSOY MESAJI VERİLDİ

Diğer bir aday Emin Çakmak ise Başaran Ulusoy’un 'veda buluşmaları' adı altında seçim çalışmaları yürüttüğünü söyledi. Çakmak, Gürcün’ün slogan olarak ifade ettiği bilgi ve tecrübe mottosoylu Başaran Ulusoy'u işaret edildiğini kaydetti. Çakmak “Yani kararı Başaran verecek, seçilen arkadaşlar icra edecekler” dedi.

Danışman değil 'gölge başkan' olacak

TÜRSAB Başkan adayı Firuz Bağlıkaya, Ulusoy'un ‘danışman olacak’ iddialarını reddetti. Bağlıkaya, Başaran Ulusoy’un odasını bile değiştirmeden yola ‘gölge başkan’ olarak devam etmek istediğini iddia etti. Bağlıkaya, Gürcün’ün adaylığını ise ‘laboratuvar aday' olarak değerlendirdi. Bağlıkaya, “Ulusoy, 2015 seçiminde kendi için bile yapmadığı kadar seçim gezisi yapıyor. ‘Bizim çocuklar olsun’ diyor. Ulusoy yeni bir model geliştirdi. Kendi odasında adayı belirledi. ‘Bundan sonra imzaları benim yerime siz atacaksınız. Ama gölge başkan olarak kararları ben vereceğim’ dedi” şeklinde konuştu.

HİÇBİR ZAMAN ELİNİ ÇEKMEYECEK

TÜRSAB’ın sayı olarak en fazla acentelarını içinde barındıran Asya Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Ali Bilir, Başaran Ulusoy’un gölge başka olarak devam etme niyetinde olduğunu söyledi. Ulusoy’un ‘ben yokum ama mevcut yönetimdeki arkadaşlar bensiz yoluna devam edeceklerdir’ açıklamasının inandırıcı olmadığını söyleyen Bilir, “Başaran Ulusoy hiçbir zaman elini TÜRSAB üzerinden çekmeyecek ve Gölge Başkanlığı devam edecektir” dedi.

Murat Palavar/Yeni Şafak

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde