Obama'nın 2. kez Başkan seçilmesine ne dedi?

Obama'nın 2. kez Başkan seçilmesine ne dedi?

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Barack Obama'nın ikinci kez ABD Başkanlığına seçilmesine yorum yaptı

Obama'nın 2. kez Başkan seçilmesine ne dedi?
16px
24px
07.11.2012 15:03
ABONE OLgoogle

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Barack Obama'nın ikinci kez ABD Başkanlığına seçilmesine ilişkin, ''Bu seçimde Amerika, Obama'nın işsizlikle mücadele eden, büyümeye odaklı, sosyal devlet anlayışı daha kuvvetli ekonomik politikaları ve ilerici, birleştirici ve çeşitliliğin altını çizen anlayışını seçti'' dedi.

      ABD'de yapılan seçimlerin sonuçlarına ilişkin yazılı bir açıklama yapan Sabancı, Başkanlık seçimini ekonomik krizin etkileri devam ederken Barack Obama'nın kazanmasının büyük bir başarı olduğunu kaydetti.

      Amerikan halkının ''Obama'yla Devam'' demesinin pek çok liderin bu dönemde girdikleri seçimleri kaybettikleri düşünüldüğünde daha etkileyici bir anlam kazandığını vurgulayan Sabancı, açıklamasında şu görüşleri ifade etti:

      ''ABD Başkanlık seçiminin ortaya çıkardığı sonucu hem dünya, hem Türkiye açısından önemli ve olumlu buluyorum. Bu seçimde Amerika, Obama'nın işsizlikle mücadele eden, büyümeye odaklı, sosyal devlet anlayışı daha kuvvetli ekonomik politikaları ve ilerici, birleştirici ve çeşitliliğin altını çizen anlayışını seçti. Öncelikle, ekonomik kriz nedeniyle 'istikrar' adına daha katı ekonomi politikaları benimseyen Avrupa'ya karşın, Obama yönetimi bugüne kadar daha ılımlı ve büyüme odaklı bir ekonomi politikası izledi. Bu politikanın yeni dönemde de devam etmesini bekliyoruz ve seçim sonucunun dünya ekonomisinin krizi atlatması için olumlu bir süreci başlatacağına inanıyoruz.

      Diğer yandan, Washington yönetimi yaklaşık bir yıldır seçim kampanyasına odaklanmıştı. Seçim çalışmaları nedeniyle dünya sorunlarına beklenen yaklaşımları gösterememişti. Ancak, bu sürecin geride kalması ve liderliğin devam etmesiyle, vakit kaybı olmadan ABD'nin dünya sorunlarına ve özellikle Türkiye'yi de yakından ilgilendiren bu bölgenin sorunlarının çözümüne ilişkin yeni dış politika uygulamalarını en kısa zamanda hayata geçireceğini umuyorum.''

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde