Obama'dan 15 Temmuz açıklaması

Obama'dan 15 Temmuz açıklaması

ABD Başkanı Obama, 15 Temmuz'la ilgili açıklamada bulundu

Obama'dan 15 Temmuz açıklaması
16px
24px
02.09.2016 15:30
ABONE OLgoogle
ABD Başkanı Barack Obama, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye ile güvenlik konusundaki ilişkilerinde azalan bir etki olmadığını belirterek, "Türkiye güçlü bir NATO müttefiki olmayı sürdürüyor." dedi.

ABD Başkanı Barack Obama'nın CNN televizyonundan Fareed Zakaria'ya verdiği mülakatın bir bölümü yayınlandı.

Türkiye ve 15 Temmuz darbe girişimi hakkındaki soruları yanıtlayan Obama, darbe girişiminden sonra iki ülke arasındaki güvenlik konulu ilişkilerde azalan bir etki görülmediğini söyledi. Obama, "Turkiye güçlü bir NATO müttefiki olmayı sürdürüyor." diye konuştu.

IŞİD'le mücadelede Türkiye ile birlikte çalıştıklarını hatırlatan Obama, "Türkiye bölgede birçok konuda önemli bir ortağımız." ifadesini kullandı.

Obama, şöyle devam etti:

"Tabii ülkelerinde siyasi ve mülki bir deprem yaşadıkları gerçeğinden kimsenin şüphesi yok. Yeniden inşa etmeleri gerekiyor ve bunu nasıl yaptıkları önemli olacak. Göstermek istediğimiz şey Türk halkını desteklediğimiz. Eğer attıkları adımların uzun dönemli çıkarlarına ve ortaklığımıza aykırı olduğunu düşünürsek her iyi dostun yaptığı gibi onlara dürüstçe geri bildirim yapmak istiyoruz."
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde