ÖYK'dan satışa onay

ÖYK'dan satışa onay

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Aydın'da Hazineye ait bulunan 5 taşınmazın satış işlemlerini onayladı.

ÖYK'dan satışa onay
16px
24px
17.05.2011 07:13
ABONE OLgoogle

Özelleştirme İdaresi Başkanlığının Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan tebliği uyarınca, Kuşadası-Davutlar Köyünde Hazineye ait 2 bin 540,51 metrekare yüzölçümlü taşınmaz, yapılan ihalede 1 milyon 75 bin lirayla en yüksek teklifi veren Haşmet Akkuş İnşaat Taahhüt Turizm Petrol Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketine verilecek. İlgili firmanın sözleşme koşullarına uymaması halinde teminatı irad kaydedilerek ihale iptal edilecek. 

     Didim-Karakuyu Mevkiindeki 708,25 metrekarelik taşınmaz da, 460 bin lira ile ihalede en yüksek teklifin sahibi olan Aktif İnşaat Elektrik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketine satılacak. Aktif İnşaatın yükümlülüklerine aykırı davranması halinde, teminatı irat kaydedilerek, taşınmaz ihalede 449 bin 900 lira ile en yüksek ikinci teklifi veren Hüseyin Karakoç'a, onun da sözleşme koşullarına uymaması halinde 401 bin lira ile üçüncü teklifi veren Sedat Sarıbaş'a, o da yükümlülüklerini yerine getirmezse 367 bin 900 lira ile en yüksek dördüncü teklifi veren Ahmet Ekiz'e satılacak. 

     Ekiz'in şartname yükümlülüklerine uymaması durumunda ise taşınmaz 330 bin lira bedelle beşinci teklifi veren Berkem Taahhüt Müşavirlik Hizmetleri Madencilik İnşaat Elektrik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketine devredilecek. Söz konusu şirketin de sözleşmeye aykırı hareketi halinde ihalenin iptali yoluna gidilecek. 

     Didim-Karakuyu Mevkiindeki 400 metrekare yüzölçümlü taşınmaz da, 205 bin lira ile ihalede en yüksek teklifi veren Hıdır Kızıldağ'a satılacak. Kızıldağ'ın sözleşme şartlarına uymaması halinde taşınmaz, 201 bin 900 liralık teklifin sahibi Sedat Sarıbaş'a, o olmazsa 168 bin lira teklif eden Ahmet Ekiz'e, onun da yükümlülüklere riayet etmemesi halinde 158 bin 700 liralık teklifin sahibi Aktif İnşaat Elektrik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketine, o da olmazsa 155 bin lira teklif eden Hüseyin Karakoç'a verilecek. 

     Yine Didim-Karakuyu Mevkiindeki 400 metrekarelik başka bir taşınmaz da, öncelikle ihalede 261 bin lira teklif eden Hüseyin Karakoç'a devredilecek. Karakoç'un sözleşmeye aykırı hareketi halinde taşınmaz, sırasıyla 259 bin 900 liralık teklif sahibi Hıdır Kızıldağ'a, 215 bin 900 liralık teklif sahibi Sedat Sarıbaş'a, 163 bin 700 liralık teklif sahibi Ahmet Ekiz'e, 162 bin 100 liralık teklif sahibi Aktif İnşaat Elektrik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketine satılacak. 

     Didim-Karakuyu'daki 507,37 metrekarelik taşınmaz da, ihalede 403 bin lira öneren Hıdır Kızıldağ'a verilecek. Kızıldağ'ın yükümlülüklere aykırı davranması durumunda taşınmaz, 400 bin lira teklif eden Hüseyin Karakoç'a satılacak.
     Mevzuat uyarınca teklif sahiplerinin yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde, teminatları irad kaydedilerek, ihaleler iptal edilecek. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde