ÖTV ve KDV indirimi bugün bitiyor?

ÖTV ve KDV indirimi bugün bitiyor?

Geçtiğimiz aylarda başlatılan KDV ve ÖTV indirimleri sona eriyor. 2018 yılının Kasım ayında başlatılan ardından tarihi iki kez uzatılan indirimler Haziran ayı sonunda bitiyor.

ÖTV ve KDV indirimi bugün bitiyor?
16px
24px
30.06.2019 08:24
ABONE OLgoogle

Başta mobilya ve beyaz eşya sektörlerinde uygulamaya konulan KDV ve ÖTV indirimlerinin bitmesine sayılı günler kaldı. Mobilya, otomobil, konut, motosiklet, tapu harcı, beyaz eşya ve ticari araçlarda uygulanmaya konan indirimler özellikle eşyalarını yenilemek isteyenlere bugün son fırsat.

ÖTV VE KDV İNDİRİMLERİ NE ZAMAN BİTİYOR

2018 yılı son çeyreğinde başlatılan, önce 31 Aralık ve 31 Mart'a kadar uzatılan düzenleme, 30 Haziran günü sona eriyor. Uygulamaya göre, mobilya sektöründeki KDV oranı yüzde 18 yerine, yüzde 8 olarak uygulanırken, beyaz eşyadaki ÖTV oranları da sıfır olarak baz alınıyor.

TESK'ten vergi indirimleri uzatılsın çaprısı

Öte yandan, konut satışlarında KDV oranı 31 Aralık 2019'a kadar yüzde 18 yerine yüzde 8 olarak uygulanacak. Tapu harçlarında daha önce yüzde 4'ten 3'e indirilen oran yıl sonuna kadar devam edecek.

1600 cc altı motorlu araçlardaki ÖTV'de yapılan 15'er puanlık indirimi ve ticari araçlarda KDV oranının yüzde 18 yerine yüzde 1 olarak uygulanması da 30 Haziran'a kadar sürecek.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde