OMV'nin manipülatör patronunun POAŞ planı

OMV'nin manipülatör patronunun POAŞ planı

MOL'un satışında manipülasyonla haksız kazanç sağladığı gerekçesiyle yapılan soruşturmaya da açıklık getiren Wolfgang Ruttenstorfer, konunun kendisiyle ilgili olduğunu söyledi.

OMV'nin manipülatör patronunun POAŞ planı
16px
24px
21.11.2010 10:11
ABONE OLgoogle

Petrol Ofisi'ni satın alan Avusturyalı OMV Türkiye'de vites büyüttü. Yeni yatırım sinyali veren OMV'nin CEO'su Wolfgang Ruttenstorfer, Türkiye'nin enerjide büyük bir pazar olduğunu belirterek, "Türkiye önemli büyüme gösteriyor. Çok hızlı büyüyen bir pazarı var. Nüfusunun yüzde 60'ı 35 yaşın altında. Türkiye için önemli planlarımızı geçen yıldan koyduk. Ama Türkiye'nin krizden güçlü biçimde çıkması hedeflerimizi öne almamızı sağladı" dedi.

Petrol Ofisi operasyonunun cezalarla birlikte hesaplandığında kendilerine 3 milyar dolara mal olduğunu söyleyen Ruttenstorfer, "Samsun'a 900 megavat kapasiteli doğalgaz santrali kuruyoruz. Türkiye'de petrol araması da ilgi alanımızda. Ek yatırımlar için yarım milyar dolar daha harcayacağız. Bu oldukça ciddi bir rakam" diye konuştu.

OMV'NİN POAŞ PLANI

Londra'da Türk gazeteciler ile görüşen CEO Ruttenstorfer, hedeflerinin Petrol Ofisi'ni bir bölge şirketi haline getirmek olduğunu söyledi. Ruttenstorfer, "Petrol Ofisi'ni enerji şirketine dönüştüreceğiz. OMV ile ilgili bir yatırım yaptığımızda bunu Petrol Ofisi aracılığıyla gerçekleştireceğiz" dedi. Ortağı oldukları Nabucco projesi hakkında da bilgi veren Ruttenstorfer, vergi sorunu çözülmezse Nabucco'nun yapılamayacağını dile getirerek, şöyle konuştu: "Ama çözülemeyecek bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Buna Nabucco'nun altı ortağı karar verecektir. Bizim sadece yüzde 16 hissemiz var." Ruttenstorfer, Nabucco'da 7'nci ortağın masada olmadığını belirtti.

MOL'de haksız kazanç sağlamadım

Macaristan petrol şirketi MOL'un satışında manipülasyonla haksız kazanç yaptığı yönündeki iddialar üzerine başlatılan soruşturmaya da açıklık getiren Ruttenstorfer, konunun kendisi ile ilgili olduğunu belirterek, "İddiaları kabul etmiyorum ancak söylemeliyim ki konu OMV şirketi ile alakalı değil. Zaten ben önümüzdeki yıl emekli oluyorum" dedi.

Türkiye'de Tüpraş'ın büyük rafineri ağı olduğuna işaret eden Ruttenstorfer, "Petkim de yatırım yapıyor. Bunlara bakınca yeni rafineri yapmaktansa mevcutları rehabilite etmek avantajlı olabilir. Ama Ceyhan rafineri için çok önemli merkez." değerlendirmesini yaptı.

Mehmet Nayır/Sabah

Geçtiğimiz ay Türkiye'de, Petrol Ofisi'ndeki Aydın Doğan hisselerini satın alan Avusturyalı OMV firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Wolfgang Ruttenstorfer hakkında Viyana Savcılığı dava açmıştı. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde