OKS birincisi İstanbul'dan çıktı

OKS birincisi İstanbul'dan çıktı

Ortaöğretim Kurumları Seçme Sınavı sonuçları açıklandı. OKS birincileri İstanbul, Bursa ve Malatya'dan... Kızlar daha başarılı.. Sınav birincileri ve en başarılı 3 il şöyle:

OKS birincisi İstanbul'dan çıktı
16px
24px
18.07.2005 10:53
ABONE OLgoogle

Daha önce 20 Temmuz Çarşamba günü açıklanacağı belirtilen OKS sonuçları çalışmaların tammalanması nedeniyle 2 gün önce açıklandı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, MEB Başöğretmen Salonu'nda düzenlenen toplantıda sınav sonuçlarına ilişkin bilgi verdi.

Başarı sıralamasında ilk 3 şehir: Edirne, Ankara, Eskişehir...

Sınav birincileri:

Her iki puan türünde 5 aday birinci oldu. İsimleri şöyle:

Bursa-Anıl Balkan
İstanbul-Atakan Özel
Malatya-Büşra Eroğlu
Bursa-Ece İrem Aslan
İstanbul-Süreyya Ergüder

Sınav için 786 bin 284 aday başvurdu. 768 bin 648 kişi sınava katıldı. 17 bin 648 aday sınava girmedi.

Sınavda 1 Fen Bilgisi sorusu iptal edildi. Sınavda kızlar erkeklere oranla daha başarılı çıktı. Genel itibariyle sınav grafiğinde başarı önceki yıllara göre daha yüksek çıktı.

Sonuçlar 2 gün daha önce açıklandı. Sınavda özel okullar daha başarılı.

Tercihler 21 Temmuz-5 Ağustos arasında yapılacak.

SONUÇLAR NASIL ÖĞRENİLEBİLİR?

Sınav sonuçları, bakanlığın www.meb.gov.tr internet adresinden öğrenilebilecek.
Sınav sonuçları açıklandıktan sonra, ÖSS esas alınarak gerçekleştirilen sınav sistemindeki değişiklikler de ilk kez uygulanacak.

Bu çerçevede, ÖSS'de olduğu gibi okul tercihi yapabilmek için baraj puanı getirildi. 160 olarak belirlenen baraj puanını aşan adaylar, okumak istedikleri okulların isimlerini tercih formuna dolduracaklar. Adayların tercihleri alındıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı, puanlar doğrultusunda ağustos ayı içinde merkezi yerleştirme yapacak. Bu yerleştirmede boş kalacak kontenjanlar için eylül ayında ikinci kez yerleştirme işlemi gerçekleştirilecek.

12 OKUL TERCİH EDİLEBİLECEK

12 Haziran Pazar günü gerçekleştirilen ve 795 bin 292 adayın katıldığı sınavda, her aday için Matematik-Fen (MF) ve Türkçe-Matematik (TM) olmak üzere iki puan türü belirlenecek. Bu iki puan türünün en az birinden 160 puan alan aday, tercih yapma hakkını elde edecek. Adaylar 12 okul tercihi yapabilecekler. MF puanı fen liselerine, TM puanı da diğer liselere girişte esas alınacak.

İLK YERLEŞTİRME

Okul tercihleri 20 Temmuz-5 Ağustos 2005 tarihleri arasında yapılacak. Adaylar ve velileri, mezun olunan okullara giderek, tercih formu dolduracaklar. Tercih formları okul yetkililerince onaylandıktan sonra yine internet aracılığıyla Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilgili birimine gönderilecek. İkamet değişikliği yapan adaylar, koordinatör okullardan işlemlerini gerçekleştirebilecek.

5-15 Ağustos günleri arasında ilk yerleştirme yapılacak ve bu yerleştirmenin sonuçları 16 Ağustos'ta açıklanacak. Yerleşmeye hak kazanan adaylar 18-23 Ağustos arasında kesin kayıt yaptıracaklar. Kayıtlardan sonra 24-26 Ağustos günleri arasında boş kontenjanlar belirlenecek ve 26 Ağustos'ta ilan edilecek.

İKİNCİ YERLEŞTİRMEDE 8 TERCİH YAPILABİLECEK

Boş kontenjanla

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde