ÖİB, Karamehmet'in çalımı için ne dedi?

ÖİB, Karamehmet'in çalımı için ne dedi?

Mehmet Kazancı’nın Karamehmet’le sorun yaşadıklarına ilişkin sözlerinin ardından gözler ÖİB’ye çevrildi.

ÖİB, Karamehmet'in çalımı için ne dedi?
16px
24px
18.04.2011 08:34
ABONE OLgoogle

Önceki gün MMEKA konsorsiyumu ortağı Mehmet Kazancı’nın Karamehmet’le sorun yaşadıklarına ilişkin sözlerinin ardından gözler ÖİB’ye çevrildi.

ÖİB üst düzey yetkilileri konuyla ilgili VATAN’a bilgi verirken, kurumun da gelişmeler nedeniyle büyük şaşkınlık yaşadığı anlaşıldı. Üst düzey yetkililer durumu şöyle anlattı:

“İhalenin ardından MMEKA ortaklığına bir şirket kurmaları ve devir için bize başvuru yapmaları ve bu sürece ilişkin prosedür gerekleri bildirildi. Ardından ortaklık adına bize Çankaya Dağıtım isimli şirket başvurdu.

Türk Ticaret Kanunu’na göre kurulmuş sicil kaydı uygun, şirket yetkili isimlerine ilişkin bilgilerle şirket başvurusunu aldık. Aynı şekilde hukuken bu şirketin Rekabet Kurulu ve EPDK’ya da onay için başvurması gerekiyordu. Çankaya Dağıtım isimli şirket bu kurumlara da başvurusunu yaptı. Hatta Rekabet Kurulu önceki gün, 14 Nisan Perşembe günü bu şirkete onay verdi. Yani sonuç olarak hukuken herhangi bir sıkıntı yok.

Ortaklar arasında bir tartışma, bir anlaşmazlık olması durumu da ÖİB’nin konusu değil. Bizim ÖİB olarak yapacak herhangi bir şeyimiz yok. Bizim baktığımız şey şu: MMEKA ortaklığı adına bir şirket kurulmuş ve bize başvurmuş mu? Gelinen noktada biz “Kazancı’ya sözettiğimiz Başkent Dağıtım şirketinin bize başvurusu yok, başvurun, değerlendirelim” dedik. Ama hâlâ bize bu böyle bir başvuru yok. Kazancı’nın itirazını dikkate alabilmemiz için sözettiği şirketin bize başvurması lazım. Üstelik devir için son tarih 4 Mayıs. Bu tarihe çok kısa bir zaman kaldı. Şirketin hem bizden, hem Rekabet Kurulu hem de EPDK’dan onay alabilmesi için çok kısa bir zaman. Bugün (Cuma) saat 18.00 itibarıyla hâlâ böyle bir başvuru yapılmış değil. Bizim yapacak birşeyimiz yok.”

ÖİB yetkilileri, devir için gerekli tutarın ödenmesine ilişkin son tarih olan “4 Mayıs’ta ne olacağına” dönük sorulara da şöyle yanıt verdi: “Karamehmet’in kurduğu ifade edilen Çankaya Dağıtım isimli şirket, 4 Mayıs’a kadar parayı yatırması halinde Ankara’nın dağıtımını devralacak. Parayı da peşin ödeyecek. Dolasıyla bu gerçekleşirse Ankara’nın doğalgaz dağıtımını bu şirkete devredeceğiz. Para ödenmezse, şirketten alınan ve 100 milyon liraya yakın tutardaki teminat yanar, ihale de iptal edilir.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde