OHAL komisyonuna kim başkan oldu?..

OHAL komisyonuna kim başkan oldu?..

Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahaddin Menteş Komisyon Başkanı oldu.

OHAL komisyonuna kim başkan oldu?..
16px
24px
16.05.2017 16:08
ABONE OLgoogle

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile kamuyla ilişiği kesilen ya da açığa alınanların durumlarını görüşmek üzere bir komisyon oluşturulacağını haftalar önce açıklamıştı. Komisyonun Şubat ayı içinde kurulması bekleniyordu.

Ancak hükümet, komisyonu oluşturmak için 16 Nisan referandumunu bekledi ve OHAL komisyonu oluşturulmasına ilişkin KHK’nın çıkmasından ve Başbakan’ın bu konudaki ilk açıklamasından üç ay sonra o komisyon oluşturuldu. OHAL komisyonunun başkanlığına ise, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahattin Menteş getirildi.

KOMİSYON “MAHKEME” GİBİ ÇALIŞACAK

KHK ile kamudan ihraç edilen ya da açığa alınanlar, itirazlarını bu komisyonu yapacaklar. Komisyon, mahkeme gibi çalışarak itirazları karara bağlayacak. Komisyon’un haklı bulduğu itirazlar üzerine,başvurucular görevlerine iade edilecekler.

Komisyonun görevleri, kurulmasına ilişkin KHK’da şöyle belirlenmişti:

“Kamu görevinden, meslekten, görev yaptığı teşkilâttan çıkarılması ya da ilişiği kesilmesi, öğrencilikle ilişiği kesilen, dernekler, vakıflar, sendika, federasyon ve konfederasyonların, özel sağlık ve eğitim kurumları, vakıf yükseköğretim kurumları, özel radyo ve televizyon kuruluşları, gazete ve dergiler, haber ajansları, yayınevleri ve dağıtım kanallarının kapatılması, emekli personelin rütbelerinin alınması, olağanüstü hal kapsamında yürürlüğe koyulan KHK’larla gerçek veya tüzel kişilerin hukukî statülerine ilişkin olarak doğrudan düzenlenen ve 2. maddenin 1. fıkrası kapsamına girmeyen işlemler…”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde