O sözler için dava açılıyor

O sözler için dava açılıyor

Fethullah Gülen'in avukatı Nurullah Albayrak, Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat'ın 3 Temmuz 2011'deki Şike Operasyonu ile ilgili sözlerini yalanladı.

O sözler için dava açılıyor
16px
24px
17.12.2014 14:42
ABONE OLgoogle
Fethullah Gülen'in avukatı Nurullah Albayrak, Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat'ın, Gülen Grubu'na mensup bazı kişilerin 3 Temmuz 2011 öncesi Aziz Yıldırım'dan 50 milyon dolar istediği ve sonrasında Şike Operasyonu başlatıldığı yönündeki iddiasını yalanladı. Albayrak, Yarsuvat hakkında dava açacaklarını duyurdu.

Fethullah Gülen'in avukatı Nurullah Albayrak, Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat'ın 3 Temmuz 2011'deki Şike Operasyonu ile ilgili sözlerini yalanladı.

Avukat Albayrak, "Bu iddia kesinlikle doğru değildir. Doğru olmayan bu iddianın hukukçu olan bir kişi tarafından dile getirilmesi ise tam bir hezeyandır." dedi.

Yapılanın açık bir iftira olduğunu, bu iddia nedeniyle tüm yasal haklarını da kullanacaklarını belirten Avukat Nurullah Albayrak’ın yaptığı yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"BU TAM BİR HEZEYANDIR"

"Bugün (17.12.2014) bir gazetede, Galatasaray Kulübü Başkanı tarafından; ‘Aziz Yıldırım’dan 50 milyon dolar istendiği, bu paranın verilmemesi üzerine de soruşturma yapıldığı’ şeklinde bir iddiada bulunulduğu ileri sürülmüştür. Bu iddia kesinlikle doğru değildir. Doğru olmayan bu iddianın hukukçu olan bir kişi tarafından dile getirilmesi ise tam bir hezeyandır.

Ayrıca, bu iddianın 12 Aralık 2014 tarihinde Galatasaray Spor Kulübü'ne kesilen vergi cezasından sonra dile getirilmiş olması da oldukça düşündürücüdür. Son günlerde Cumhurbaşkanı tarafından sıkça dile getirilen ‘Tarafsız olan bertaraf olur, tarafınızı seçin’ tehdidi nedeniyle kamuyla doğrudan ya da dolaylı olarak ilişkisi olan bir kısım kişi ve kurumların müvekkilim ve camia mensupları aleyhine iddialarda bulunulmasının ‘zorunluluk’ haline getirildiğini üzülerek görmekteyiz. Açık bir iftira olan bu iddia nedeniyle tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı bildiririz."

İŞTE O HABER: 

3 Temmuz'un 50 milyon dolarlık sırrı


Duayen spor yazarı Atilla Gökçe, bugün Milliyet Gazetesi'nde yayımlanan yazısında Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat'ın, 3 Temmuz 2011'deki Şike Operasyonu hakkındaki şok iddiasını yazdı: “Fethullah (Gülen) grubu, Aziz Yıldırım’dan 50 milyon dolar istedi. Aziz Yıldırım da Fenerbahçe de bu parayı vermedi. Ondan sonra malum süreç başladı.... Henüz sonlanmayan bir süreç."

Atilla Gökçe'nin '3 Temmuz'un 50 milyon dolarlık sırrı' başlıklı yazısının konu ile ilgili bölümü şöyle:

Duygun Yarsuvat’ın spor adamı, bilim insanı kişiliğinin en taze örneğine bizzat tanık oldum.

Geçen hafta Çarşamba gecesi “Galatasaraylılar Evi”ne, onların diliyle “Cemiyet”e konuk olduk. Galatasaray Basketbol Takımı’nın geçen yıl final serisindeki son Fenerbahçe maçına çıkmamasıyla ilgili olarak olimpizm ilkelerine aykırı davranıldığını, Koç Ergin Ataman’la oyuncuların “spor yapma” hakkının çiğnendiğini, bir dava açmaları halinde o günkü yönetimden yüklü tazminat alabileceklerini anlatım.

Sonradan sohbet sırasında Yarsuvat’ın özellikle Fenerbahçe Başkanı hakkında söyledikleri ilgimi çekti:

“-Aziz Yıldırım, 6222 sayılı yasa kapsamında yargılandı. Normal olarak asliye ceza mahkemesinde yargılanması gerekirdi. Ama Giresunspor eski başkanı Olgun Peker’le ilgili iddialar kapsamında olayı çete suçu olarak gördüler ve ağır cezaya gittiler. Bence bu yanlıştı. Normal olarak asliye cezada yargılansaydı, tutuklanmazdı. Asliye cezada suçlu bulunsa dahi “hükmün açıklanması geri bırakılır” ve bu kadar yıpranmamış olurdu. Bu dava ile ilgili yargılama usulü kararları üç gün içinde değişti. İyi olmadı.”

Yarsuvat’a “Peki bu çoraplar neden örüldü başkanın başına?” diye sordum.

Aynen şunları söyledi:

“-Fethullah (Gülen) grubu, Aziz Yıldırım’dan 50 milyon dolar istedi. Aziz Yıldırım da Fenerbahçe de bu parayı vermedi. Ondan sonra malum süreç başladı.... Henüz sonlanmayan bir süreç!”

Başkan’la tartışmaya girmedim. Bu 50 milyon doların bağış olarak mı, destek olarak mı talep edildiğini sormadım. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde