O protesto sonrası sürpriz gelişme! Başbakanlık koruma ekibi jet hızıyla emrine..

O protesto sonrası sürpriz gelişme! Başbakanlık koruma ekibi jet hızıyla emrine..

Başbakan Davutoğlu, seçim hükümetinde bakanlık teklifini kabul eden Tuğrul Türkeş'e Başbakanlık korumalarından bir ekip tahsis etti. Türkeş'in evinin önünde de Başbakanlık tarafından koruma tedbiri alındı.

O protesto sonrası sürpriz gelişme! Başbakanlık koruma ekibi jet hızıyla emrine..
16px
24px
28.08.2015 05:31
ABONE OLgoogle
Al Jazeera'nin edindiği bilgiye göre kaynaklar, Türkeş'in daha önceden de korunan bir isim olduğunu ancak görevi kabul ettiğini bildirmesinin akabinde Başbakanlık korumalarından bir ekibin kendisine tahsis edildiğini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim hükümeti için bakanlık teklifini kabul eden Tuğrul Türkeş ile Başbakanlık Resmi Konutu’nda görüştü. Bir saat 10 dakika süren görüşme sonrası Türkeş herhangi bir açıklama yapmadı.

"Yazıklar olsun sana"

Türkeş, Başbakanlık'tan camı açık aracıyla ayrılırken adının Adem Durkut olduğunu söyleyen bir kişi, arkasından "Yazıklar olsun sana" diye bağırdı.

Durkut, daha sonra gazetecilere, "Ben Alparslan Türkeş'in öz oğluyum. Ben oğluma Türkeş'in adını verdim. Her günüm Türkeş'in kabrinde geçer, babasının kabrine 4 Nisan'da gider. Annesinin kabrine dahi gitmez. Kendisini çok çok severdim, çok üzülüyorum. Türkeş'in evlatları bize emanet, kahroldum, lanet okuyorum." dedi.

Durkut, Başbakanlık korumaları tarafından uyarıldıktan sonra Resmi Konut'un önünden ayrıldı

3 kabul, 8 ret

Başbakanlık kaynakları, CHP'den Gülsün Bilgehan Toker ve İlhan Kesici'nin yazılı yanıtlarının ulaşmadığını açıkladı. İlhan Kesici'nin ABD'den dönüşünde yazılı yanıtını ileteceği bildirildi.

HDP'den de Ali Haydar Konca ve Müslüm Doğan'ın kabul ettiklerine dair yazılı yanıtların ulaştığı öğrenildi.

Bu durumda Başbakan Davutoğlu imzası ile giden geçici hükümette yer alma tekliflerinden 3'ü kabul edildi, 8'i reddedildi

Tuğrul Türkeş'ten Bahçeli'ye yanıt

Bahçeli'nin 'hainlikle' suçladığı Tuğrul Türkeş, “Ben MHP’deyim. İstifa etmedim. Etmem. Anayasal bir görev üstleneceğim. Onlar da beni atamaz.” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bakanlık teklifini kabul eden MHP Milletvekili Tuğrul Türkeş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ağır ithamlarına yanıt verdi.

İşte, "Devlet sahipsiz kalmamalı" diyerek bakanlık teklifini kabul eden Türkeş'in Vatan'dan Murat Çelik'e yaptığı açıklama:

Tuğrul Türkeş, partisinden gelen istifa çağrıları, istifa etmezse ihraç edileceği yönündeki açıklamalar ve MHP’den ayrılması halinde siyasi yaşamına Ak Parti’de devam etme ihtimali konusunda aynen şöyle dedi:

“Hayır. Ben MHP’deyim. İstifa etmedim. Etmem. Anayasal bir görev üstleneceğim. Onlar da beni atamaz.”
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde