O mektupla ilgili Topbaş'a istifa çağrısı

O mektupla ilgili Topbaş'a istifa çağrısı

Yarkadaş, Cumhuriyet’in manşetten duyurduğu skandal mektupla ilgili yaptığı çağrıda, İBB Başkanı Topbaş’ı ‘acilen istifaya’ davet etti.

O mektupla ilgili Topbaş'a istifa çağrısı
16px
24px
29.11.2016 06:01
ABONE OLgoogle

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Cumhuriyet’in 26 Kasım 2016 günü manşetten “Arsaları zorla ALDIRTTILAR” başlığıyla duyurduğu skandal mektupla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a “istifa çağrısı” yaptı.

Yarkadaş, “Bir işadamı ülkenin en büyük şehrinin belediye başkanına mektup yazıyor ve siz söylediniz ben aldım diyor. Bağışlanan 18 arsadan 3’ü İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın Büyükçekmece Güzelce’de Sevda Sokak’ta yer alan villasına komşu durumda. Bu, benzeri görülmemiş bir skandaldır. Kadir Topbaş konuyla ilgili bir açıklama y[Haber görseli]apıp görevinden derhal istifa etmelidir. Konuyla ilgili savcılıkların da harekete geçmesi gerekmektedir” dedi.

Hattat'a milyarlık izin tartışma çıkardı

Mektupta neler yazıyordu?

 Hattat Holding’in Maslak’ta yarım kalan “Diamond of İstanbul” projesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile holdingin yönetim kurulu başkanı Mehmet Hattat arasında imzalanan protokol, büyük tartışma yaratacak skandalı da ortaya çıkardı.

Ünlü işadamından mektuplu itiraf... Arsalar bana zorla aldırtıldı

Protokole göre Hattat Holding, İBB’ye 18 arsa bağışlamış; buna karşılık daha önce mühürlenen milyar dolarlık projesi için onay almıştı. Hattat’ın bağışladığı 3 arsanın konumu ise dikkat çekiyordu. Bu 3 arsa, İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın Kumburgaz’daki villasının hemen arkasında yer alıyordu.

İşte işadamı Hattat 1 ay önce İBB’ye yazdığı 2 sayfalık mektupta Topbaş’ın villasının arkasında yer alan arsalarla ilgili tarihe geçecek itiraflarda bulundu: “Milyonlarca dolar bedel ile şahsıma zorla aldırdığınız Sayın Başkanımızın Kumburgaz’daki evinin yanındaki bu imarlı arsaları protokole aykırı olarak neden dini tesis alanına çevirdiniz? Yarın sormayacaklar mı; 7 sene bu inşaata (Diamond of İstanbul) yapılaşma vermeyip mühürlü tuttun da Sayın Başkan’ın evinin yanındaki arsaları ve diğer gayrimenkulleri aldıktan sonra mı avan proje tasdik ettin” diye soran Mehmet Hattat, projesine ruhsat verilmediği takdirde Kadir Topbaş dahil olmak üzere İBB yetkililerini tazminat davalarıyla tehdit etti. Hattat’ın mektubu üzerine Diamond of İstanbul projesiyle ilgili teklif Ulaştırma Müdürlüğü’ne iade edildi.

Yarkadaş:Tuz koktu!

Skandal hakkında dün bir basın açıklaması yapan CHP İstanbul Milletvekili Yarkadaş, “Bu rezaletten sonra Kadir Topbaş’ın o koltukta oturmaması gerekir” ifadesini kullandı. CHP’li Yarkadaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu mektup tuzun koktuğunun göstergesidir. Bir işadamı ülkenin en büyük şehrinin belediye başkanına mektup yazıyor ve siz söylediniz ben aldım diyor. Bağışlanan 18 arsadan 3’ü İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın Büyükçekmece Güzelce’de Sevda Sokak’ta yer alan villasına komşu durumda. Bu benzeri görülmemiş bir skandaldır. 7.5 ay önce gündeme taşıdım. Bakanlıklara talimat verilsin, konu araştırılsın dedim. Tek bir adım atılmadı. Ta ki işadamının mektubu ortaya çıkana kadar. Bu olay skandal boyutunu da aşmış, rezalete dönüşmüştür. Kadir Topbaş konuyla ilgili bir açıklama yapıp görevinden derhal istifa etmelidir. Konuyla ilgili savcılıkların da harekete geçmesi gerekmektedir. Mektup aynı zamanda bir suç duyurusu niteliğindedir.”

Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde