O kavganın altından kim çıktı!

O kavganın altından kim çıktı!

Özhaseki ile Gökçek’in, Belediye Komisyon tutanaklarına da yansıyan kavgasının altından Kayserili inşaat şirketi çıktı!

O kavganın altından kim çıktı!
16px
24px
18.07.2017 16:13
ABONE OLgoogle

Kayserili Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, Belediye Komisyon tutanaklarına da yansıyan kavgasının altından Kayserili Bekaş İnşaat çıktı!

Kayserili Bakan Özhaseki’nin, hemşerisi Bekaş İnşaat sahibi ve Kayseri Melihşah Belediyesi’nin AKP’li Meclis Üyesi Bekir Karahasanoğlu’na, Çankaya'da kat karşılığı inşaat sözleşmesi yaptığı arsaya, “İmar mevzuatına alenen aykırı” olmasına rağmen onay verdiğini Odatv ortaya çıkarmıştı. 

Filmi başa saralım ve yaşananları en baştan anlatalım…

İddia o ki; Bekaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı olan AKP’li Bekir Karahasanoğlu, hemşerisi Mehmet Özhaseki bakan olunca, Ankara’da iş yapma kararı aldı.

Merkezi Kayseri’de bulunan Bekaş İnşaat, arazi üzerinde kat karşılığı arsa sözleşmesi yaparak bölgeye yüksek katlı devasa binalar dikmeyi planladı. Karahasonoğlu’nun Ankara’daki arazideki resmi iş ve sermaye ortağı ise Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin MHP’li Meclis Üyesi Kazım Yücel’di.

Ankara’daki arazi üzerinde projeler hazırlandı. Gazetelere röportajlar, Ankara’daki bilboardlara da reklamlar verildi. Ancak projeyi Ankara Büyükşehir Belediyesi onaylamadı.

BAKAN ÖZHASEKİ BELEDİYEYİ SAF DIŞI BIRAKTI

Ankara Büyükşehir Belediyesi “İmar Mevzuatına alenen aykırı” olduğunu gerekçe göstererek, çok yüksek katlı planlanan bu projeye onay vermedi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki ise söz konusu araziyi kapsayan bölgeyi “Riskli Yapı” statüsüne sokarak, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni ve aldığı kararları saf dışı bıraktı. 

FETÖ İDDİANAMESİNDE YER ALDI

Konunun dikkat çeken bir başka yönü ise Karahasanoğlu’nun, aralarında FETÖ’den tutuklu olan Boydak Holding yöneticilerinin de bulunduğu iddianamede yer almasıydı. İddianamede yer alan bir fotoğrafta Bekir Karahasanoğlu’nun FETÖ toplantılarına katıldığı görülürken, aynı kareye giren çok sayıda kişi ya FETÖ’den tutuklu veya firari durumda. Karahasanoğlu ise dosya kapsamında ifadeyi dahi çağrılmadı.

Sonuç olarak... 

AKP’li Karahansaoğlu’nun sahibi olduğu şirketin iş yapması için Ankara Büyükşehir Belediyesi kararı çiğnendi. Belediyenin komisyonu ise Bakanlığın kararının kamu yararına aykırı olduğunu belirterek “Benzer konuda imar mevzuatına alenen aykırı bir teklifi reddetmek yerine, kişi menfaatine hukuksuzluğu legalleştirmeye çalışmasını anlaşılamadığı” yorumunda bulundu.

Şirket, projenin yer aldığı bölgeyi kendi internet sitesinden harita üzerinde böyle gösterdi:

Odatv.com
 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde