O isimlere hakkında suç duyurusu

O isimlere hakkında suç duyurusu

HKP'den "Dipsiz Göl" ile ilgili kamu görevlileri hakkında suç duyurusu...

O isimlere hakkında suç duyurusu
16px
24px
22.11.2019 15:58
ABONE OLgoogle

Gümüşhane merkeze 50 kilometre uzaklıkta, deniz seviyesinden 2140 metre yükseklikte olan, doğa harikası Taşköprü Yaylası'ndaki kaynağı ve akarı olmayan Dipsiz Göl, “define var” denilerek devlet eliyle kurutuldu.

Halkın Kurtuluş Partisi de (HKP) konuyla ilgili, Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Gümüşhane Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüseyin Ateş, Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdür Vekili Serpil Yüksel, Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Uğur Korkmaz, Gümüşhane Müze Müdürü Elif Öktem, Trabzon Müze Müdürlüğü görevlisi Yunus Ağa ve kazıyı yapanlar Fatih Sözen ile Ahmet Canbakkal hakkında suç duyurusunda bulundu.

“Temel Milli Yararlara Karşı Faaliyette Bulunmak Üzere Yarar Sağlama”, “Görevi Kötüye Kullanmak”, “Anayasayı İhlal”, “Çevre ve Milli Parklar Kanununa Muhalefet” suçlamaları ile Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmek üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan Halkın Kurtuluş Partisi, uzmanların görüşlerine de yer vererek gölün eski haline bir daha dönemeyeceğini aktarıldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde