O işadamıyla ilgili karar çıktı

O işadamıyla ilgili karar çıktı

Türkiye’nin en büyük camilerinden biri olacak olan Akkent Hz. Abdullah Camii'ni yapan firmanın sahibi FETÖ'den tutuklandı.

O işadamıyla ilgili karar çıktı
16px
24px
24.05.2017 05:39
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Gaziantep Şahinbey Belediyesi tarafından Türkiye’nin en büyük camilerinden biri olacak olan Akkent Hz. Abdullah Camii’nin temeli 2012 yılında atılmıştı.  

Temel atma törenine dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve o dönemin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de katılmıştı.

Kısa süre sonra cami inşaatı gündeme ruhsatsız olması ve çalışan işçilerin sigortasının yapılmamasıyla geldi.

Caminin yapımını Edecan İnşaat isimli şirket üstlendi. Geçen hafta düzenlenen FETÖ operasyonu kapsamında gözaltına alınan Edecan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Selim Ener tutuklandı.

Cami inşaatını Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de ziyaret etmiş ve Ahmet Selim Ener ile fotoğraf çektirmişti.

Ener, 15 Temmuz darbe girişiminden önce 12 Haziran 2016’da da FETÖ’ye finans sağladığı iddiasıyla gözaltına alınmış, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Ener’in geçen hafta gözaltına alınması sonrasında cami inşaatı durmuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde