O enerji devi Alman E.On mu?

O enerji devi Alman E.On mu?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın ismini vermediği enerji devi Alman E.On mu?

O enerji devi Alman E.On mu?
16px
24px
02.12.2011 07:19
ABONE OLgoogle

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, dün TÜSİAD ile Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) tarafından hazırlanan “World Energy Outlook 2011” raporunun Türkiye tanıtım toplantısına katıldı.

Yıldız burada çok önemli bir müjde verdi:

“Önümüzdeki günlerde yine sektörümüze ciddi bir sermayenin geleceğini buradan sizlerle paylaşmak isterim. Bu Türkiye, sektör adına, enerji yapılanmasına adına sevindiricidir”. Bu açıklamanın ardından akıllara ilk gelen Akılları ilk gelen şirket ise piyasada uzun zamandır adı geçen ve 6 milyar euroluk yatırım yapacağı konuşulan Alman enerji devi E.on oldu. Zira enerji kulislerinde uzun bir süredir Alman enerji devinin Türkiye’ye büyük ölçekli bir yatırım yapmaya hazırlandığı fısıldanıyordu. Gelen son bilgilere göre kriz nedeniyle Almanya ve Avrupa ekonomilerinde yaşanan dalgalanma ve büyümelerin aşağı yönlü revize edilmesi Alman enerji devinin rotayı Türkiye’ye çevirmesini sağladı. Anadolu’ya toplam 6 bin meqawattlık yatırıma hazırlanan E.on 6 milyar euroyu gözden çıkarmış. Bakanlık bürokratlarına ‘O sermaye grubu Alman E.on mu?’ diye sorduk. Aldığımız cevap “Evet ya da hayır diyemeyiz” oldu.

Ufuk Şanlı/Vatan

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde