O dergiye bombalı saldırı: 1 ölü 3 yaralı

O dergiye bombalı saldırı: 1 ölü 3 yaralı

Kağıthane'de dün akşam bir dergiye konan bombanın patlaması sonucu derginin yazarlarından Ünsal Zor öldü, 3 kişi de yaralandı

O dergiye bombalı saldırı: 1 ölü 3 yaralı
16px
24px
26.03.2015 05:32
ABONE OLgoogle
İstanbul Kağıthane’de İBDA-C’ye yakınlığıyla bilinen ve örgütün lideri Salih Mirzabeyoğlu’nun serbest bırakılması için kampanyalar düzenleyen, IŞİD’i destekleyen Adımlar Dergisi’nin bürosunda dün patlama oldu.

Hürriyet mahallesi, Dr. Cemil Bengü Caddesi’ndeki bir binanın 3’üncü katında bulunan derginin bürosundaki patlama saat 19.45’te meydana geldi. Patlamada ofisin bulunduğu kattaki duvarlar çöktü, çevredeki binaların camları kırıldı. Olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Çevredekilerin yardımıyla binadan çıkarılan 3 yaralı hastaneye kaldırıldı.

YAZAR ÖLDÜ, YÖNETMEN DE YARALI

İtfaiye erleri, içeri girdiklerinde derginin yazarı Ünsal Zor’un cesediyle karşılaştı. Derginin yayın yönetmeni Ali Osman Zor da yaralananlar arasında bulunuyor.  İGDAŞ, ofiste doğalgaz tesisatının bulunmadığını açıkladı. Polis, olay yerinden delil topladı. Basınç etkili eski yapım bir bombanın derginin kapısı açıldığında patladığı ileri sürüldü. 

KAPI AÇILDI BOMBA PATLADI

Kağıthane'deki Adımlar Dergisine yönelik bombalı saldırı ile ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada, "25.03.2015 günü saat:19.30 sıralarında İlimiz Kağıthane İlçesi Hürriyet Mahallesi Dr. Cemil Bengü Caddesi No:48 Kat:3 adresinde faaliyet gösteren Adımlar Fikir Kültür Siyaset isimli derginin giriş kapısı önüne bırakılan bombanın kapının açılması ile birlikte patlaması neticesinde Ünsal ZOR (45) isimli şahıs olay yerinde hayatının kaybetmiştir.

Bahse konu olayda; Ali Osman ZOR (47), Cem TÜRKBİNER (30) ve Cüneyt KARAN (39) isimli şahıslar yaralanmıştır. Konu ile ilgili tahkikat devam etmektedir" denildi.

İGDAŞ: PATLAMANIN MEYDANA GELDİĞİ DAİREDE DOĞALGAZ TESİSATI YOK

Bu arada, İGDAŞ, Kağıthane'de patlamanın meydana geldiği "Adımlar Dergisi'nin bulunduğu dairede doğalgaz tesisatının bulunmadığını açıkladı.

İGDAŞ tarafından yapılan açıklamada, "Bugün (dün) akşam saatlerinde Kağıthane, Hürriyet Mahallesi, Dr. Cemil Bengü Caddesi No: 48 adresindeki binada bir patlama meydana gelmiştir. 187 Doğalgaz Acil Hattı'na gelen ihbar üzerine olay yerine giden İGDAŞ ekiplerinin yaptıkları incelemede; patlamanın meydana geldiği dairede doğalgaz tesisatının bulunmadığı tespit edilmiştir" denildi.



E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde