Nurol Tower'ın Mecidiyeköy'deki dev projesi için şok olay

Nurol Tower'ın Mecidiyeköy'deki dev projesi için şok olay

Nurol Tower Mecidiyeköy adıyla yükselen proje ile ilgili ilginç bir bilgi konuşuluyor...

Nurol Tower'ın Mecidiyeköy'deki dev projesi için şok olay
16px
24px
17.05.2016 10:05
ABONE OLgoogle
İstanbul Mecidiyeköy'de E-5 Karayolu'nu kullananlar hemen fark edecektir, Çağlayan Adliyesi'nden Boğaziçi Köprüsü'ne ya da ters istikamette giderken tam Çağlayan sapağında yüksek bir bina yükseldi.

Neredeyse E-5'e bitişik şekilde yükselen bina herkesin dikkatini çekiyor, Şişli ilçe sınırları içinde yer alan bina Nurol'a ait. Bu binanın yerini eskiler hatırlayacaktır.

Yıldız Üniversitesi Maden Fakültesi'ne ait bina birkaç yıl önce Nurol Gayrimenkul'e geçmiş, şirket de burayı hem rezidans hem de ofis katlarından oluşan bir blok inşa etmişti. 

Para Dergisinin haberine göre Nurol Tower Mecidiyeköy adıyla yükselen proje ile ilgili geçen hafta ilginç bir bilgi geldi. Bu kule emsal değerinin çok üzerinde inşa edilmiş. 

Neredeyse E-5 hizasından kot verilmiş. Duyulana göre kaçak kat ve yapı nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuş. 

Bakalım Nurol Towers İle ilgili önümüzdeki süreçte ne gibi gelişmeler olacak, bekleyip göreceğiz... 

Nurol GYO'dan haberlere yanıt!

Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, haklarında çıkan suç duyurusu haberlerine yanıt verdi. Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan bugün itibarıyla kendilerine gelen herhangi bir bildirim olmadığını bildirdi.

Şirket tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen açıklamada, "Nurol Tower Projesi emsal değerinin üzerinde inşa edilmediği gibi, iddiaların aksine kulede kaçak kat da bulunmamaktadır." denildi.

Açıklama şu şekilde:

"Para Dergisinin 15 Mayıs 2016 tarihli nüshasında ve bazı internet sitelerinde, Şirketimize ait Nurol Tower Projesi'ne ilişkin olarak kaçak kat ve yapı nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğuna ilişkin yayımlanan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Şirketimize, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan bugün itibarıyla gelen herhangi bir bildirim yoktur. Ayrıca, Nurol Tower Projesi emsal değerinin üzerinde inşa edilmediği gibi, iddiaların aksine kulede kaçak kat da bulunmamaktadır. Konuya ilişkin yargılama, İdare Mahkemesince yürütülmüş olup, Şirketimiz lehine karar tesis edilmiştir. Nurol Tower Projesinin yapı ruhsatı ve yapı kullanım izin belgesi (İskan) alınmış ve bu durum 15.02.2016 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformunda Kamuoyuyla paylaşılmıştır ."
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde