Nurol, Hürriyet'in binasını yıkıp ne yapacak?

Nurol, Hürriyet'in binasını yıkıp ne yapacak?

Hürriyet gazetesinin Basın Ekspres Yolu’ndaki 59 bin metrekarelik Hürriyet Medya Towers binasını satın alan Nurol GYO, arsada ne yapacak?

Nurol, Hürriyet'in binasını yıkıp ne yapacak?
16px
24px
21.02.2012 07:30
ABONE OLgoogle

Hürriyet gazetesinin Basın Ekspres Yolu’ndaki 59 bin metrekarelik Hürriyet Medya Towers binasını satın alan Nurol GYO, arsada rezidans yapılacağını açıkladı. Yeni projedeki konutların satışı ise sonbaharda başlayacak

Hürriyet Medya Towers’ı satın alarak dikkatleri üzerine çeken Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (GYO), dev arsada yapmayı planladığı proje belli oldu. Nurol GYO Genel Müdürü Musa Aykaç, Basın Ekspres Yolu’ndaki Hürriyet Medya Towers’ın yerine rezidans yapmayı planladıklarını açıkladı. Musa Aykaç, Basın Ekspres Yolu’nun gözde bölgelerden olduğunu belirterek, Hürriyet Medya Towers çok iyi bir lokasyonda bulunuyor. Bölgede çok önemli projeler yapılıyor. Biz de arsada çok iyi bir proje yapacağız” dedi. Hürriyet binasının toplamda 59 bin metrekarelik 4 parselden oluştuğunu ifade eden Aykaç, “Prestijli hizmet alanı olarak geçen bölgede 2 emsal var. Yani her türlü proje yapabiliriz. Ama AVM ve otel yapmayı planlamıyoruz. Büyük çoğunluğu konutlardan oluşan bir proje yapacağız. Birkaç ticari alana da yer vereceğiz” dedi.

150 metreye çıkacak

Musa Aykaç, gayrimenkul sektöründe 2015 yılına kadar ilk beş GYO arasına girmeyi hedeflediklerini ve bu hedef doğrultusunda yatırım yaptıkları bir diğer projenin ise Mecidiyeköy’deki ‘Evofisev’ olduğunu belirterek, Yıldız Teknik Üniversitesi’nden satın aldıkları arsada konut ve home-ofis konsepti uygulayacaklarını söyledi. 6 bin 842 metrekare büyüklüğündeki arsanın tapusunu aldıklarını ifade eden Aykaç, “Üniversite ile önce hasılat paylaşımıyla anlaştık ama sonra arsanın tüm bedelini ödeyerek satın aldık” dedi. Arsada 3 emsalin geçerli olduğunu ve ruhsatı alarak inşaata başladıklarını dile getiren Aykaç,

Satışlar martta

“3.5 ay sonra temel dökeceğiz ama kazarken zorlanıyoruz. Arsadan granitler çıkıyor. Arazi yer yer çok sertleşiyor” diye konuştu. Aykaç, 30 kat ve 150 metre yükseğe çıkacakları projede bazı değişiklikler yapabileceklerini vurgulayarak, projeyle ilgili şu bilgileri verdi:

“Yaklaşık 150 bağımsız birimden oluşan Evofisev projesinde kat yüksekliklerimiz brüt 4 metreyi bulacak. Ofis ya da ev olarak kullanmak isteyenlere göre farklı dekorasyon yapılacak. Ama tüm zeminler yükseltilmiş olacak. Projede 25-30 adet ticari üniteye de yer vereceğiz. Orada ise kiralama yapacağız.” Aykaç, projede şimdilik ön talep topladıklarını kaydederek, satışa ise mart ayında çıkmayı planladıklarını açıkladı. Projede metrekare satış fiyatlarının 4 bin 500 dolar ile 7 bin 500 dolar arasında değiştiğini vurgulayan Aykaç, “Yeni yapılan adliye sarayı nedeniyle yoğun bir talep alıyoruz. Özellikle ofis talebi geliyor. Projenin hızla satılacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Projenin sakinlerine yüzde 40’a yakın enerji tasarrufu getireceğini dile getiren Aykaç, Leed Gold sertifikasına aday olan projenin bu verimliliği sağlayabilecek kapasitede olduğunun altını çizdi.

BİNA 1 TEMMUZ’A KADAR BOŞALACAK

Musa Aykaç, Hürriyet’in arsasını 125.5 milyon dolara satın aldıklarını anlatarak, bunun 17.5 milyon dolarını peşin verdiklerini, kalanı da 32 ay vadeyle ödeyeceklerini açıkladı. Yapılan sözleşme gereği binanın 1 Temmuz 2012’ye kadar boşaltılacağını ve hemen ardından inşaata başlayacaklarını açıklayan Aykaç, “Arsanın hiçbir sıkıntısı yok. Tapunun yüzde 100’ü bize ait. Bina boşalınca hemen yıkıma başlayacağız. Eylül ya da ekim ayında ise konutları satışa sunmayı planlıyoruz” diye konuştu. Aykaç, yeni projede çok fazla yükseğe çıkmayı planlamadıklarının altını çizerek, ön araştırma yapacaklarını ve konsepti ona göre belirleyerek, sosyal donatısı çok olan bir proje hayata geçireceklerini kaydetti.

‘İETT arsası için savaşırız’

Musa Aykaç, bir taraftan projelerini gerçekleştirirken, diğer taraftan ise İstanbul ve Anadolu’nun diğer bölgelerinde arsa arayışlarının sürdüğünü açıkladı. Aykaç, kriterlerinin ise kentin gelişmiş merkezi bölgeleri olduğunun altını çizerek, bu kapsamda ilgilendikleri bir diğer yerin de Zeytinburnu Ambarlar’daki İstanbul Nakliyat Ambarları İşletme Kooperatifi’nin (NAKO) arsası olduğunu söyledi. 232 nakliye ambarının bulunduğu arsayla ilgili görüşmelerin sürdüğünü ifade eden Aykaç, projede Mesa Mesken ve TAO Gayrimenkul ile ortak olduklarını da açıkladı. Musa Aykaç, gündemdeki konulardan biri olan İETT arsasının da en büyük hayali olduğunu vurgulayarak, “O arsayı çok beğeniyorum. Mutlaka ilgileneceğim. Gerekirse arsa için savaşırız” dedi.

Milliyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde